Region | Giving Balkans

Филантропијата во вестите

Донациите за образование, култура и уметност претставуваат долгорочни инвестиции во заедницата и значајна вредност за сите нејзини членови.

Read More

Летото е пред нас, што значи дека не очекуваат многу концерти, фестивали, спортски, културни и разни други настани.

Read More

Поддршката за жртвите на насилство - семејство, партнери и други форми на насилство е уште една тема која не е доволно поддржана и застапена.

Read More

Бројот на бегалци и присилно раселени луѓе ширум светот поради конфликтите во Украина, Јемен, Авганистан и други жаришта ширум светот во моментов е повеќе од 100 милиони, покажуваат податоците на УНХЦР.

Read More

Низ светот, Јуни се одбележува како месец на гордоста во спомен на шестдневниот бунт во Стоунвол во 1969 година, на кој му претходеа години репресија и малтретирање на ЛГБТИК + заедницата во Њујорк.

Read More

Хуманитарните трки и маратони и други видови спортски активности се еден од честите начини за собирање средства за различни добри цели и можност да направите нешто добро и здраво за себе и убаво и вредно за вашата заедница.

Read More

Дали знаевте дека една третина од храната што се произведува годишно се фрла? Ако зборуваме за количини, тоа е околу 1,3 милијарди тони годишно. Кога би заштедиле само една третина од таа сума, тоа би било доволно да нахраниме повеќе од 870 милиони гладни луѓе во светот, се податоците што ги...

Read More

Во морето од филантропски акции и давање за општото добро, овојпат вниманието ни го привлекоа оние за благосостојба на животните.

Read More

Филантропијата не познава возраст, простор или какви било други граници. Тоа секојдневно го покажуваат добрите дела на поединци и поединечните донации, со кои добротворите ги подобруваат своите заедници.

Read More

Компании, организации, граѓани и поединци често ги поддржуваат своите најмлади граѓани преку различни активности и им помагаат на децата од Западен Балкан да добијат шанса за здраво, среќно, исполнето и безгрижно детство.

Read More