За нас | Giving Balkans

За нас

Catalyst Balkans

Divider text here
Развивање на филантропијата во Западен Балкан

Ние сме регионална непрофитна организација посветена на градење на одржлив филантропски екосистем во земјите од Западен Балкан. Ние веруваме дека најдобра промена е онаа што доаѓа одвнатре - дека општеството и заедницата може да се трансформираат и развијат со одржливи и долгорочни резултати само од страна на луѓето што живеат и работат таму. Ова е причината зошто унапредувањето на локалната филантропија е клучот.

Нашата работа се фокусира во две стратешки насоки: споделување знаења и развој на алатки. Од 2013та година, нашиот тим истражува, анализира и советува филантропски заедници во Албанија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Косово, Македонија, Србија и Хрватска, градејќи широка база на знаење за културата на донирање во Западен Балкан. Сега развиваме алатки кои ќе ви помогнат лесно да се поврзете со вашата заедница, ефикасно да се финансирате и да донесувате подобри одлуки и планови.

Нашата мисија е да ви овозможиме да го смените светот на поефикасен начин.

Што работиме ние?
Divider text here
Catalyst Balkans е организација која ви обезбедува алатки, знаење и експертиза која што ви е потребна за да биде вашето филантропско дејствување поефективно.
Divider text here
Уникатна база на податоци со визуелизирани извештаи за донациите во Западен Балкан. Погледнете ја поголемата слика и донесете подобри одлуки.
Divider text here
Платформа за општествена одговорност на претпријатијата наменета за српските непрофитни организации која што ги олеснува менаџментот на контакти, организирањето на настани и билтените, со што може да се фокусирате на вашата мисија.
Divider text here
Платформа за онлајн и смс краудфандинг донации во Србија. Споделете ја вашата приказна и добијте поддршка за вашата кауза од секаде.
Најдобри практики
Divider text here
Го шириме зборот за добрите дела во Западен Балкан и промовираме најдобри практики и принципи за успешни непрофитни организации.
Извештаи
Divider text here
Ги анализираме податоците и постојано објавуваме податоци за состојбата во регионалната и светската филантропија.
Консултации
Divider text here
Нашиот интернационален тим од експерти ќе ве советува како да развиете стратегија за грантови, собирање на средства или корпоративна општествена одговорност.

Тим

Divider text here
Team Member

Нејтан Коешал

ко-основач и директор

Team Member

Александра Весиќ

ко-основач и постар советник

Team Member

Џорџе Колаковиќ

менаџер на податоци

Team Member

Јелена Бекчиќ

менаџер на квалитет на податоци

Team Member

Марко Гаљак

сопственик на производ

Team Member

Никола Младеновиќ

веб систем администратор

Team Member

Вања Маркиќ

менаџер за финансии и администрација

Team Member

Марија Медиќ

асистент за финансии и администрација

Team Member

Зорана Брозовиќ

аналитичар на филантропски податоци

Team Member

Зорка Ковачевиќ

истражувач на филантропски податоци

Team Member

Павле Веселиновиќ

аналитичар на филантропски податоци

Team Member

Марис Селамаj

аналитичар на филантропски податоци

Team Member

Јудита Красниќи

аналитичар на филантропски податоци

Team Member

Нела Николоска

аналитичар на филантропски податоци

Team Member

Горан Бекиќ

аналитичар на филантропски податоци

Team Member

Михаило Ракиќ

практикант за верификација на податоци

Team Member

Иван Сикошек

практикант за верификација на податоци

Team Member

Викторија Марковиќ

практикант за дигитален маркетинг

Team Member

Сања Чопиќ

практикант за дигитален маркетинг

Team Member

Милош Јанковиќ

кооординатор на содржина

Ако сте претставник од медиумите, контактирајте не на press@catalystbalkans.org или симнете го нашиот информативен материјал за медиуми.