Albania | Giving Balkans

Филантропијата во вестите

Уште еден настан за подигнување свест за рак на дојка се одвива оваа недела, 28 октомври, на плоштадот Скендербег во Тирана. Настанот започнува во 11 часот.

Read More

За популаризација на читањето, Градската библиотека на Елбасан организираше донација на книги, на почетокот на јуни. Сите луѓе кои ќе донираат книга ќе добијат роза за возврат.

Read More

"Помогнете им да растат" е иницијатива на 6 Албанки од дијаспората, кои постојано испраќаат играчки и книги во детски градинки во Албанија и Косово

Read More

Наградите за филантропија во Албанија ги признаваат напорите и им се заблагодаруваат на поединци, семејства и компании кои придонесуваат за подобрување на животот во нивните заедници, а оваа година тие беа доделени на 1ви декември.
 

Read More