Poverty relief | Giving Balkans

Филантропијата во вестите

Оваа заедничка иницијатива беше иницирана за поддршка на семејствата кои имаат потреба низ цела Македонија. Нивните приказни беа емитувани на 1ТВ, а Тинекс им обезбедише шопинг ваучери за нивниот супермаркет.

Read More

Секоја година, македонската компанија која произведува здрава храна - Виталиа,донира големи количества здрава храна на оние на кои им е потребна преку Црвениот крст. Оваа година донираа 4 тони.

Read More

Zoran Ilić je čovek

Зоран Илиќ е постар човек кој неодамна тргнал на пат низ Србија за да ја прошета својата татковина пеш откако поминал цел живот како автостопер. Причината поради која треба да знаете за него, не е само поради оваа необична авантура, туку поради неговата скапоцена мудрост и...

Read More

Аган Хоџиќ, Канаѓанец роден во Босна и Херцеговина, остави 511.000 EUR за три народни кујни во неговата родна земја.

Read More