Croatia | Giving Balkans

Филантропијата во вестите

Филомена од Задар неодамна објави во една група на Фејсбук дека сака да го подари својот автомобил на семејство кое има потреба од еден. На крајот, нејзината Opel Corsa отиде во семејството на самохрана мајка со четири деца од Сплит.

Read More

На 9-ти септември Дубровник беше еден од 74-те европски градови што беше домаќин на Women’s Bank Walk - глобален настан за собирање средства за жените во земјите во развој. Настанот во Дубровник собра втор најголем број на средства од сите градови што го...

Read More

Војната припаѓа во музеј! - тоа беше мотото за кампањата за фотографирање на Музејот на војната, "Слика на војната" во Загреб, Хрватска. По само две недели кампања, тие собраа 7000 евра (8000 долари) потребни за изградба на оваа институција.

Read More

Настанот на Хрватска волонтира се одржа низ цела земја по 8-ми пат. Организиран од хрватскиот Центар за развој на волонтерството, кој беше домаќин на повеќе од 150 организации од повеќе од 70 градови, 307 волонтерски активности и повеќе од 4 илјади волонтери. Мотото на...

Read More