Culture and arts | Giving Balkans

Филантропијата во вестите

Освен дегустација на вкусно вино, посетителите на овогодинешниот Фестивал на младо вино Тиквеш, исто така, имаа можност да донираат пари за да се отвори бесплатна музичка и уметничка школа за деца изложени на социјален ризик.

Read More

Војната припаѓа во музеј! - тоа беше мотото за кампањата за фотографирање на Музејот на војната, "Слика на војната" во Загреб, Хрватска. По само две недели кампања, тие собраа 7000 евра (8000 долари) потребни за изградба на оваа институција.

Read More