Macedonia | Giving Balkans

Филантропијата во вестите

Производителот на леб обезбеди негатоскоп, уред кој се користи за читање на х-зраци.

Read More

Парите ќе ја поддржат работата на неколку организации кои обезбедуваат грижа и промовираат вклучување на лицата со попреченост.

Read More

Близу 5.000 евра (300.000 денари) беа подигнати на аукцијате на чоколада, а парите ќе бидат искористени за да се отвори специјален регионален центар за аутизам.

Read More

Јакните беа доделени во дневниот центар за деца на улица - Шуто Оризари и Шелтер за бездомници-Визбегово.

Read More

Освен дегустација на вкусно вино, посетителите на овогодинешниот Фестивал на младо вино Тиквеш, исто така, имаа можност да донираат пари за да се отвори бесплатна музичка и уметничка школа за деца изложени на социјален ризик.

Read More

Како начин на обележување на Светскиот ден на храната (16 октомври), Црвениот крст во Штип организираше неколку активности за собирање на храна и креираше специјални купони што граѓаните ги купија за да им помогнат на организацијата да купи повеќе храна за социјално загрозените граѓани....

Read More

Оваа заедничка иницијатива беше иницирана за поддршка на семејствата кои имаат потреба низ цела Македонија. Нивните приказни беа емитувани на 1ТВ, а Тинекс им обезбедише шопинг ваучери за нивниот супермаркет.

Read More

 

Ова го одбележува Светскиот ден за борба против гладот (16-ти октомври), вработените во ОКТА одлучија да се откажат од своите секојдневни купони за храна, а наместо тоа, ги собраа овие пари за Црвен крст Македонија. Организацијата ќе ја...

Read More

На свеченоста која се одржа на 26 октомври 2018 во Хотел Континентал Скопје беа доделени Наградите за филантропија ОКО за 2017 година.

Read More

Трката што се оддржа на 21 октомври беше организирана од здружението Вилсон Македонија со поддршка на компанијата Окта, со цел подигање на свеста и поддршка на луѓето кои имаат Вилсонова болест.

Read More