Healthcare | Giving Balkans

Филантропијата во вестите

Светскиот ден на ракот се одбележува секој 4 Февруари насекаде низ светот. Овој датум е воспоставен од страна на Меѓународното здружение за Рак и Светската здравствена организација за да се подигне свеста за ракот и да се поддржат пациентите од Рак, нивните семејства и...

Read More

Донациите за поддршка на здравствениот систем се честа тема за добротворни прилози во Западен Балкан.  

Read More

Сегашната пандемија отвори нови врати за дарување кон поголемото добро.

Во самите почетоци на овој глобален феномен, донации најпрво беа направени во форма на маски, средства за дезинфекција или случаи на поголеми придонеси, во форма на вентилатори....

Read More

Ковид-19 сè уште е една од темите за донации за општествено добро.  Меѓутоа, во последно време, се зголемува потребата за справување со последиците од кризата.

Read More

Иако сите досега сме навикнати на вестите за вирусот, некои постојано наоѓаат начини да и помогнат на заедницата да ги елиминира последиците од пандемијата. Хуманоста на бројните организации низ регионот е насочена кон помагање на децата кои изгубиле еден или двајцата родители...

Read More

Уште една недела исполнета со филантропска акција и добри дела е зад нас.

Read More

Во текот на целата изминатава година покажавме што значи моќта на солидарноста и единството.

Read More

Додека бевме во средината на новите бранови на Ковид-19 вирусот во последните две години, па дури и денес, сè е целосно променето - училиштата, работните места, здравството, празниците, дури и прегратките.

Во сето ова, за жал, сигурно е дека...

Read More

Пандемијата на коронавирус целосно ги окупираше нашите разговори, телевизиски извештаи, социјалните мрежи и општо животите. Во изминатите две години, социјалното исклучување, податоците за бројот на пациенти и кампањите кои повикуваат на колективна свест се само дел од...

Read More

Сеуште ја следиме ситуацијата со Ковид-19 во регионот. Она што го забележавме е дека значаен фокус е ставен на ефектите од болеста, каде што психолошката помош е од витално значење. Следните приказни дискутираат за овој посебен вид помош, која сеуште е клучна за ублажување на...

Read More