За базата на податоци | Giving Balkans

За базата на податоци

Македонија донира
Divider text here
Податоци за зајакнување на општественото добро

РЕГИСТРИРАЈТЕ СЕ
БЕСПЛАТНО

Добрината е насекаде околу нас. Луѓето прават добро секој ден.

Но, во морето на најразновидни информации, овие добри дела понекогаш се занемаруваат. Нашиот тим ги евидентира и ги споделува со вас. Ние веруваме дека овие податоци имаат моќ да го развијат и променат општеството и да водат кон општествено добро. Ги собираме податоците повеќе од 4 години. Сега ви ги презентираме - за да можеме да ја развиеме непрофитната заедница и да создадеме одржлив филантропски екосистем заедно.
Македонија донира. Еве како.
Македонија донира е дел од Giving Balkans платформата – уникатна база на податоци за филантропијата во Западен Балкан. Ние сме тука затоа што веруваме во доброто направено од страна на донаторите и примателите на донации и тоа е причината зошто ги следиме и евидентираме индивидуалните, масовните, корпоративните донации, како и донациите од приватните фондации и дијаспората. Со употреба на оваа база на податоци, заедно можеме да добиеме поголема слика за културата на донирање во овој регион, а вие можете да го искористите тоа за да направите нови планови за вашата заедница
Алтруизам
Divider text here
Се започнува со доброто што луѓето го прават. Сакаме да го мултиплицираме во нашата заедница.
Отвореност
Divider text here
Со споделувањето на податоци креираме заедница и ново знаење од кое сите може да имаат корист.
Интегритет
Divider text here
Создаваме доверба и зајакнати врски помеѓу донаторите, примателите на донации и јавноста.
Ефикасност
Divider text here
Прецизните податоци значат нови можности, подобри одлуки и остварување на вашата мисија.
Поврзаност
Divider text here
Не можете сами да го смените светот. Најдете сојузници кои ја делат вашата визија.
Одржливост
Divider text here
Добијте поголема слика за филантропијата во вашата заедница и истражете ги подрачјата од интерес.
Карактеристики
Divider text here

Извештаи

Прилагодете ги извештаите со податоци кои ќе ви помогнат да донесете подобри одлуки.

Визуелизации

Со помош на нашите визуализации, ќе можете многу полесно да ги разберете и анализирате податоците.

Консултации

Ние ќе направиме темелни програмски и финансиски анализи и ќе ви предложиме стратегија.

Кои податоци се достапни?

Giving Balkans обезбедува клучни информации за тоа кој донира, за кого, колку, зошто, каде и кога се случува донацијата. Сите податоци може да се пребаруваат, филтрираат и споредуваат:
  • Донатор
  • Примател на донација
  • Износ
  • Причина
  • Локација
  • Време

За кого е дизајнирана базата на податоци?

Divider text here
Без разлика дали сте индивидуа или организација, собирате или донирате средства или сакате само да ја проверите состојбата за филантропијата во регионот, ние сме тука за вас.

Луѓе кои работат на собирање средства

За сите непрофитни организации и индивидуалци кои работат на собирање на средства, Giving Balkans е суштинска алатка која ќе ви помогне да донесете подобри одлуки и стратегии.

Донатори

Како донатор, сакате да бидете сигурни дека вашата донација ќе се икористи на најефикасен начин за целта која вам ви е важна.

Оддели за ООП

Во ерата на иновации постојат многу неистражени можности за општествена одговорност. Giving Balkans и помага на вашата компанија да одлучи како да имате најголемо влијание.

Медиуми

Сакате да напишете приказна за општественото добро направено во регионот? Ова е главниот извор на информации за вас. Плус, ние ќе ги подготвиме инфографиците што вам ви се потребни.

Истражувачи

Дали пишувате академски труд или ја истражувате филантропија на Балканот? Вие лесно и брзо ќе ги најдете сите потребни информации овде на едно место.

Заинтересирани лица

Можеби сте само граѓанин кој што сака да разгледа како организацијата за која донирате ќе ги потроши своите ресурси? Пријавете се и погледнете во податоците.

TESTIMONIALS

Divider text here
Истражете ја филантропијата со нас.
Пребарајте ги податоците тука.