Crossborder Philanthropy | Giving Balkans

Филантропијата во вестите

Минатата година во нашата База на Податоци за Балканот регистриравме околу 800.000 евра донации од дијаспората кон Србија. Фондацијата Ана и Владе Дивац, исто така, неодамна ги објави резултатите од анкетата за јавното мислење за дарувањето на дијаспората. Значи,...

Read More

На 9-ти септември Дубровник беше еден од 74-те европски градови што беше домаќин на Women’s Bank Walk - глобален настан за собирање средства за жените во земјите во развој. Настанот во Дубровник собра втор најголем број на средства од сите градови што го...

Read More