Kosovo | Giving Balkans

Филантропијата во вестите

 

Наградите ги додели Демократија за развој (Д4Д) на 5-ти декември во Приштина.

Read More

Над 500 луѓе танцуваа ноќта на 1-ви ноември во Приштина на настанот организиран од Акцијата за мајки и деца и собра вкупно 27.556 евра.

Read More

Преку кампањата "Round up your Bill" ("Barazo Faturën") Меридијан Експрес супермаркет им дозволи на своите корисници да додадат пари на нивните нарачки за купување, со цел да го поддржат СОС Детското село.

Read More

Присутните во Приштина беа сведоци на невообичаена глетка на 17-ти декември 2017-та година - голема група Дедо Мразовци, со броеви на градите се собраа и трчаа мини маратон и покрај студеното зимско време, имаа добра причина за загревање - тоа што им помагаат на семејства кои имаат...

Read More

Организацијата Forum for Civic Initiatives (Форум за граѓански иницијативи) од Приштина работи на промовирање одржлива филантропија преку работа со локалната заедница. На 29ти ноември, 9тата година по ред, FCI ги организираше наградите ФИДЕС за филантропија во Приштина.

Read More