Region | Page 3 | Giving Balkans

Филантропијата во вестите

Донациите за поддршка на здравствениот систем се честа тема за добротворни прилози во Западен Балкан.  

Read More

Секој 8-ми март, на Меѓународниот ден на жената, ја славиме борбата за правата на жените и еднаквоста во светот. Овој меѓународен празник ја промовира економската, политичката и социјалната еднаквост на жените и мажите, а од 1975 година е дел од официјалниот календар на...

Read More

Меѓународниот ден на добрите дела (#GoodDeedsDay) се слави ширум светот секој 3ти април од 2007 година за да ги охрабри поединците да прават добри дела и да донесат позитивни промени во нивните заедници.

Read More

Дали знаевте дека на секој 18ти март го славиме Глобалниот ден на рециклирањето низ целиот свет? Доколку не сте, немојте да се изненадите премногу, овој датум е востановен дури во 2015 година и за прв пат прославен во 2018 година.

Read More

Сегашната пандемија отвори нови врати за дарување кон поголемото добро.

Во самите почетоци на овој глобален феномен, донации најпрво беа направени во форма на маски, средства за дезинфекција или случаи на поголеми придонеси, во форма на вентилатори....

Read More

Ковид-19 сè уште е една од темите за донации за општествено добро.  Меѓутоа, во последно време, се зголемува потребата за справување со последиците од кризата.

Read More

Иако сите досега сме навикнати на вестите за вирусот, некои постојано наоѓаат начини да и помогнат на заедницата да ги елиминира последиците од пандемијата. Хуманоста на бројните организации низ регионот е насочена кон помагање на децата кои изгубиле еден или двајцата родители...

Read More

Уште една недела исполнета со филантропска акција и добри дела е зад нас.

Read More

Во текот на целата изминатава година покажавме што значи моќта на солидарноста и единството.

Read More

Додека бевме во средината на новите бранови на Ковид-19 вирусот во последните две години, па дури и денес, сè е целосно променето - училиштата, работните места, здравството, празниците, дури и прегратките.

Во сето ова, за жал, сигурно е дека...

Read More