Region | Page 6 | Giving Balkans

Филантропијата во вестите

Пред една година, се случи првиот Telethon во Црна Гора. Telethon е ТВ-шоу со добротворен карактер, каде што јавноста има можност да зборува на телефон со своите омилени познати личности. Сите средства собрани за време на шоуто беа донирани на децата кои имале рак.

Read More

Виолета е компанија со фабрики во Босна и Херцеговина и Хрватска која штотуку започна кампања "Помозимо заедно!", која ќе им помогне на семејства кои имаат потреба во двете земји преку донирање на производи во вредност од 76.000 EUR (150.000 BAM).

Read More