Bosnia and Herzegovina | Giving Balkans

Филантропијата во вестите

Производителот на чевли, Бема од Бања Лука, донираше чевли за основното училиште Св. Сава и за Здружението на деца со попреченост и за нивната родителска Spark (Асоцијација на деца со развој и нивните родители Искра).

Read More

Седум средношколци и 19 ученици од основно училиште на 18 септември потпишаа договори за стипендии во општина Илијаш. Ова е само една од многуте иницијативи кои фондацијата ги има во поддршка на образованието во Босна и Херцеговина во последните 12 години.

Read More

Аган Хоџиќ, Канаѓанец роден во Босна и Херцеговина, остави 511.000 EUR за три народни кујни во неговата родна земја.

Read More

Odvažne i hrabre, to ste vi!

"Таа е силна и храбра!" е новата кампања на Бинго и партнерот за поддршка на женските организации во Босна и Херцеговина, која се затвора на Денот на жената.

Read More