Region | Page 2 | Giving Balkans

Филантропијата во вестите

Низ светот, Јуни се одбележува како месец на гордоста во спомен на шестдневниот бунт во Стоунвол во 1969 година, на кој му претходеа години репресија и малтретирање на ЛГБТИК + заедницата во Њујорк.

Read More

Хуманитарните трки и маратони и други видови спортски активности се еден од честите начини за собирање средства за различни добри цели и можност да направите нешто добро и здраво за себе и убаво и вредно за вашата заедница.

Read More

Дали знаевте дека една третина од храната што се произведува годишно се фрла? Ако зборуваме за количини, тоа е околу 1,3 милијарди тони годишно. Кога би заштедиле само една третина од таа сума, тоа би било доволно да нахраниме повеќе од 870 милиони гладни луѓе во светот, се податоците што ги...

Read More

Во морето од филантропски акции и давање за општото добро, овојпат вниманието ни го привлекоа оние за благосостојба на животните.

Read More

Филантропијата не познава возраст, простор или какви било други граници. Тоа секојдневно го покажуваат добрите дела на поединци и поединечните донации, со кои добротворите ги подобруваат своите заедници.

Read More

Компании, организации, граѓани и поединци често ги поддржуваат своите најмлади граѓани преку различни активности и им помагаат на децата од Западен Балкан да добијат шанса за здраво, среќно, исполнето и безгрижно детство.

Read More

За поддршката на образованието најчесто се зборува пред почетокот на училиштето, но оваа тема се уште е поддржана во текот на целата година.

Read More

Водење бизнис следејќи ги принципите на општествена одговорност и овозможува на компанијата да биде одржлива, односно можност да се развива на долг рок преку придонес во општеството, заклучи Милица Мишковиќ, програмски директор на Форумот за одговорен бизнис, во...

Read More

Различни актери во филантропската заедница честопати се собираат во заеднички добротворни акции за да одговорат на потребата во нивната заедница или да донесат различни позитивни промени во неа.

Read More