Seasonal giving | Giving Balkans

Филантропијата во вестите

Септември е веднаш зад аголот, па најмладите членови на нашите заедници се подготвуваат да се вратат на училиште.

Read More

На 7-ми јануари, Денот на православниот Божиќ, Детската амбасада за сите деца на светот организираше божикен ручек за околу 500 деца од цела Македонија во Прилеп. Банката за храна Црна Гора обезбеди свечен оброк за околу 200 луѓе во економски потреби.

Read More

Присутните во Приштина беа сведоци на невообичаена глетка на 17-ти декември 2017-та година - голема група Дедо Мразовци, со броеви на градите се собраа и трчаа мини маратон и покрај студеното зимско време, имаа добра причина за загревање - тоа што им помагаат на семејства кои имаат...

Read More

Виолета е компанија со фабрики во Босна и Херцеговина и Хрватска која штотуку започна кампања "Помозимо заедно!", која ќе им помогне на семејства кои имаат потреба во двете земји преку донирање на производи во вредност од 76.000 EUR (150.000 BAM).

Read More