Global | Giving Balkans

Филантропијата во вестите

Продолжува бранот на солидарност со Турција и Сирија. Во разорниот земјотрес што ги погоди овие две земји, според досега објавените податоци, загинале повеќе од 43 илјади луѓе, многумина се повредени, а тие останале без домови.

Read More

На крајот од минатата година, анонимен донатор "Pine" од таканаречениот Pineapple Fund објави на својата веб-страница повик за организации, на кој беа обезбедени вкупно 86 милиони долари (што е еквивалентно на 5.000 биткоини). Лицето зад оваа фондација, која сака да остане анонимно, се...

Read More