Healthcare | Page 4 | Giving Balkans

Филантропијата во вестите

Семејството на неодамна починатата новинарка Марина Ковачев донираше средства во Здравствениот дом во Бечеј за набавка на медицинска опрема, а планира и други донации за локалната заедница.

Read More

Дарувањето големи количини на пари поединечно е ретко во нашиот регион. Но, мајка чие дете беше подложено на операција пред 15 години во Институтот за здравствена заштита на мајката и детето во Србија , со години штедела пари и донираше 1700 евра (200.000 динари) на...

Read More

И покрај тоа што натпреварот на Светското првенство беше завршен за српската репрезентација, нивното учество се исплатеше - Моцарт се одлучи да донира 8.500 EUR (1.000.000 RSD) за добротворни цели. Сето тоа во рамките на кампањата "Милиони причини за гол".

Read More

Пред една година, се случи првиот Telethon во Црна Гора. Telethon е ТВ-шоу со добротворен карактер, каде што јавноста има можност да зборува на телефон со своите омилени познати личности. Сите средства собрани за време на шоуто беа донирани на децата кои имале рак.

Read More

Пред неколку дена, во град кој не е толку далеку...

Read More

BELhospice го организираа 8миот хуманитарен бал „Да се поврземе за оние на кои што им сме потребни“ на 25ти ноември во Hyatt Regency Hotel. Беа собрани 134.000 EUR за работата на BELhospice и за градење на првиот болнички хоспис во Србија.

Read More