Над 500 луѓе танцуваа ноќта на 1-ви ноември во Приштина на настанот организиран од Акцијата за мајки и деца и собра вкупно 27.556 евра.

 

Четвртиот настан се одржа во Шаши 21 во Приштина и го надмина успехот на сите претходни настани. Парите се зголемија преку продажба на билети з, како и донации дадени на самиот настан.

Позади хуманитарноста на овие сега традиционални настани се залага за една многу важна цел. Акција за мајки и деца работи на подобрување на здравјето на мајките и децата во Косово преку обезбедување на неопходни медицински материјали и подобрување на здравствените услуги и третмани. Посебен фокус на организацијата е предвремено родените бебиња и справување со постојниот проблем со високи стапки на морталитет кај малите деца.

Како главен спонзор на овој настан, компанијата Dairy Vita дополнително ја демонстрираше својата општествена одговорност. Компанијата редовно донираше млечни производи на непрофитни организации, вклучително и Асоцијацијата за Даунов синдром-Косово  и СОС Детските села во Косово.

"Возбудливо е да се види дека секоја година мисијата на Акцијата за мајки и деца добива уште поголема поддршка од заедницата", рече Мрика Алиу, извршен директор на Фондацијата.

Неколку реномирани музичари настапија на настанот, осигурувајќи дека сите што дојдоа да ја поддржат оваа цел, исто така ќе се забавуваат и ќе си поминат добро.