И покрај тоа што натпреварот на Светското првенство беше завршен за српската репрезентација, нивното учество се исплатеше - Моцарт се одлучи да донира 8.500 EUR (1.000.000 RSD) за добротворни цели. Сето тоа во рамките на кампањата "Милиони причини за гол".

Амбасадорите се двајца легендарни фудбалери - Дејан Станковиќ и Саша Илиќ. Тие исто така се оние кои одлучиле за кого да се одвојат средства од оваа кампања.

Покрај големата кампања, Дејан и Саша, исто така, поплнија бет тикет за секој натпревар на српскиот национален тим. За секој билет загарантирано е да се добие 212 евра без да се разгледа конечниот резултат на нтпреварот. На тој начин, тие собрале 1280 евра, што значи дека конечната сума донирана на добротворната организација била 18.220 евра (2.150.000 RSD).

Дејан одлучи да донира половина од парите, 9100 евра / 1.075.000 RSD), во фондацијата "Заедно за живот", а Саша одлучи да ја донира другата половина до "Нурдор".