Support to marginalized groups | Page 2 | Giving Balkans

Филантропијата во вестите

 

Ова го одбележува Светскиот ден за борба против гладот (16-ти октомври), вработените во ОКТА одлучија да се откажат од своите секојдневни купони за храна, а наместо тоа, ги собраа овие пари за Црвен крст Македонија. Организацијата ќе ја...

Read More

Филомена од Задар неодамна објави во една група на Фејсбук дека сака да го подари својот автомобил на семејство кое има потреба од еден. На крајот, нејзината Opel Corsa отиде во семејството на самохрана мајка со четири деца од Сплит.

Read More

Светскиот ден на бегалците се одбележува на 20 јуни. По тој повод, на 14 јуни, во Белград се одржа невообичаена презентација на театарската претстава "Пепелашка". Бегалци од засолништето во Кикинда ја спремија и одиграа оваа претстава, комплетно на српски јазик.

Read More

Минатата недела, Центарот за младинска интеграција отвори кафуле во Белград, Србија (улица Господ Јованова 46), кое ќе ги поддржи тинејџерите од дневниот центарот. Тие ќе им обезбедат обука за бармени и келнери и можност за вработување.

Read More

Оваа донација е продолжение на повеќегодишната поддршка на компанијата за Центарот за заштита на бебиња, деца и млади, а беше презентирана на 20ти ноември, Светскиот ден на децата, со посебена забава и шоу со волшебник за децата кои живеат во центарот.

Read More