Поддршката за борбата против КОВИД-19 останува доминантен предмет кога станува збор за филантропија и донации.

Во нашиот неделен преглед на вести за донирање, дознајте за постапките и добрите дела во последните неколку дена, во прилог на борбата против КОВИД-19.

Донација за болницата Ужице

ЕС комерц, компанија од Пријепоље, донираше стока во вредност од 313 илјади динари на Ужице Здравствениот центар со цел да обезбеди помош и здравствена заштита за пациентите со КОВИД-19 и медицинскиот персонал на болницата.

Во овие тешки времиња, важен е хуманиот гест, а сопствениците на оваа компанија го покажаа тоа безброј пати, рече по овој повод директорот на УЧЦ Ужице, Милош Божовиќ.

 

 

Донација за болница во Вараждин

Лошата епидемиолошка слика и постојаното зголемување на бројот на заразени во општина Вараждин ја охрабрија групата Виндија да донира вентилатор на Општата болница во Вараждин.

Покрај ова, Виндија обезбеди донации во натура во болницата Вараждин, како и во окружната болница во Чаковец, која исто така лекуваше голем број пациенти за време на пандемијата.

Компанијата Алма Рас донира на пациенти во болницата КОВИД

Компанијата Алма Рас донираше 150 пижами, проценети на 4500 КМ на пациентите од одделот КОВИД од Прим. д-р Општа болница Абдулах Накаш.

Во име на пациентите, Самира Хајдаревиќ, помошник на директорот за економија и финансии, и се заблагодари на Алма Рас за подарокот.

 

 

20.000 заштитни маски донирани на општина Илиџа

Компанијата Долфарм д.о.о. донираше 20.000 заштитни маски за еднократна употреба на општината Илиџа.

Службата за цивилна заштита на општина Илиџа ќе ги дистрибуира маските до Здравствениот дом Илиџа, канцелариите за семејна медицина, полицијата и граѓаните.

Исто така, компанијата ITR d.o.o. и донираше на општината 150 литри средства за дезинфекција. Оваа хемикалија, наменета за дезинфекција на јавни простори, пешачки патеки и површини во јавни згради, може да се раствори за да се добие финален производ во износ од 150 000 литри.

Друга донација дојде од здружението на лица со попреченост Блажуј, кое обезбеди 120 рачно изработени визири.

4.000 заштитни маски за ученици од основните училишта од општина Чаир

Фармацевтската компанија Зегин донираше 4.000 заштитни маски за учениците од основните училишта во општината Чаир.

Во знак на благодарност за донацијата, градоначалникот Висар Гану на сопственикот на компанијата Благоја Механџиски му додели плакета со ликот на Мајка Тереза ​​за хуманитарни напори.

Тинекс донира заштитни одела на Клиниката за кардиологија во Скопје

Компанијата Тинекс донираше 555 заштитни одела на центарот Ковид што работи на Универзитетската клиника за кардиологија во Скопје. Донацијата е проценета на 100.000 денари.

Тинекс продолжува да се грижи за нашите здравствени работници и јавните здравствени установи во првите редови на борбата против коронавирусот, велат од компанијата.

Би сакале да ве потсетиме дека можете да ја поддржите вашата заедница во борбата против корона вирусот, преку Интернет, донирајќи на ovid19.donacije.rs, или испраќајќи пораки до 7300.

Непрофитни организации од Србија со идеја како да им помогнат на загрозените од пандемијата Ковид-19 можат да се пријават за пријават за свои кампањи за финансирање толпа на Donacije.rs.