Компаниите во Србија се повеќе и повеќе се одлучуваат да ги насочат своите добротворни инвестиции во локалните заедници каде што работат. Според извештајот на Каталист за состојбата на филантропијата во Србија во 2017 година, 21,4% од хуманитарните проекти се посветени на локалните заедници. Еден од начините за да се постигне ова е повик за донации, исто како што CRH го прави во Парацин.

Оваа година, CRH организираше повик за учество во кампања наречена "Партнерство за иднината". Во периодот од 1-ви март до 30-ти април, 45 непрофитни организации и институции од Парацин  аплицираа за овој проект,. Вкупните средства се 30.000 евра, а според објавените резултати на 30 мај, 10 организации се наградени со по 3.000 евра за проекти од областа на образованието, културата, спортот и одржливиот развој.

Пет организации беа меѓу десетте победници за овој повик: UNEKOOP, Центарот за развој на претприемништво и иновации "Smart Connections", Медиа Центар Поморавље, Радио клуб "Космос", Сојуз на слепи на Србија - Организација на заедница на Парацин; четири институции: Туристичка организација на Парацин и основно училиште "Стеван Јаковљевиќ"; и еден синдикат - Независен синдикат на полицијата - Парацински синдикат.