Region | Giving Balkans

Vesti o davanjima

Da li ste znali da jedna trećina hrane koja se godišnje proizvede u svetu bude bačena?

Saznaj više

U moru filantropskih akcija i davanja za opšte dobro ovoga puta pažnju su nam privkukle one za dobrobit životinja. 

Saznaj više

Kompanije, organizacije, građani i pojedinci često kroz različite akcije podržavaju svoje najmlađe sugrađane i sugrađanke i pomažu da deca širom Zapadnog Balkana dobiju priliku za zdravo, srećno, ispunjeno i bezbrižno detinjstvo. 

Saznaj više

Da filantropija ne poznaje starosne, prostorne ni bilo koje druge granice pokazuju dobra dela pojedinaca i individualna davanja, kojima dobročinitelji i dobročiniteljke svakoga dana svoje zajednice čine boljim.

Saznaj više

O podršci obrazovanju čini se da se najčešće govori pred polazak u školu, ali ova tema je ipak podržana tokom cele godine. 

Saznaj više

Različiti akteri u filantropskoj zajednici često se udružuju u zajedničkim dobrotvornim akcijama kako bi odgovorili na neku potrebu u svojoj zajednici ili u nju doneli različite pozitivne promene. 

Saznaj više

Poslovanje u skladu sa principima društvene odgovornosti kompaniji omogućava održivost, odnosno, mogućnost da se dugoročno razvija doprinoseći društvu, zaključila je Milica Mišković, programska menadžerka Foruma za odgovorno poslovanje u članku nedavno objavljenom za...

Saznaj više

Međunarodni dan dobrih dela (#GoodDeedsDay) obeležava se širom sveta, svakog 3. aprila, od 2007. godine, sa ciljem podsticanja pojedinaca da čine dobra dela i unose pozitivne promene u svojim...

Saznaj više

Donacije za podršku zdravstvenom sistemu česta su tema kada su u pitanju davanja za dobrotvorne svrhe na Zapadnom Balkanu.  

Saznaj više