I ove godine kompanije, organizacije i građani potrudili su se da najmlađim članovima i članicama svojih zajednica ulepšaju povratak u školske klupe i organizovali brojne akcije podrške školama i školarcima.

U neke od back to school akcija se i sami možete uključiti, a u nastavku teksta saznajte kako.

Nova Vero akcija za SOS Dečije selo u Severnoj Makedoniji

Vero i SOS Dečije selo Severna Makedonija lansirali su novu kampanju, koja je usmerena na prikupljanje sredstava za ugroženu decu koju podržava SOS Dečje selo pred polazak u školu.

Svi koji su u mogućnosti će moći da doprinesu ovoj humanitarnoj akciji kupovinom označenih proizvoda iz asortimana školskog pribora i opreme u svim Vero i Jumbo prodavnicama.

Od svakog prodatog ranca Vero će izdvojiti 30 denara, a od svake kupljene olovke, hemijske, sveske ili bojanke 1 denar.

Kompaniji Vero u akciji pomažu partneri Office plus, TOZ MK, Grafoteks, Pan Graf, Papiroti, Prosvetno delo, Univel i Solution D.

Ova akcija ima humanitarni karakter jer Vero zajedno sa svojim partnerima deo profita izdvaja za podršku deci SOS Dečijeg sela kako bi im pružila jednake mogućnosti, a samim tim i bolju budućnost. Kvalitetno obrazovanje je okosnica svakog društva i samo ulaganjem u ovu oblast možemo stvoriti jake pojedince koji će biti pokretačka snaga zajednice, rekao je Petar Denkovski, generalni direktor Vera ovim povodom.

NLB Banka podržava učenike iz socijalno ugroženih porodica sa severa Crne Gore povodom početka nove školske godine

NLB Banka će podržati obezbeđivanje školskog pribora za učenike iz socijalno ugroženih porodica u vrednosti od 10.000 evra, saopšteno je iz Crvenog Krsta Crne Gore.

Iz organizacije dodaju i da Crveni krst Crne Gore nastavlja svoju misiju pružanja pomoći onima kojima je najpotrebnija, uz zahvalnost NLB Banci na značajnoj podršci u osnaživanju djece kroz obrazovanje u najranijem uzrastu.

JYSK uručio vrednu donaciju Područnoj školi Sveti Petar u Šumi

Kompanija JYSK opremila je učionicu za odmor Područne škole Sveti Petar u Šumi, povodom Međunarodnog dana učitelja i otvaranja nove JYSK prodavnice u Pazinu.

Škola trenutno upisuje oko stotinu dece, a ono što im nedostaje je prostorija u kojoj se mogu družiti kada imaju slobodan čas ili školski odmor.

Prostorija je opremljena nameštajem koji deci omogućava učenje, pisanje zadataka, ali i zabavu i druženje.

Vjerujemo da ulaganje u obrazovanje i djecu čini naš temelj. JYSK uvijek teži ne samo poslovnom uspjehu, već i stvaranju pozitivnih promjena u društvu. Donacija školi u Pazinu reflektira našu želju da podržimo razvoj obrazovanja i omogućimo mladima bolje uvjete za učenje i razvoj, ali i odmor, izjavila je Nataša Cvitić, Store menadžerka JYSK-ove filijale iz Pazina,

Konzum pokrenuo akciju za škole širom Hrvatske

Konzum je pokrenuo jedinstveni community program „Mali veliki talenti“, koji će se odvijati od 31. avgusta do 8. Novembra 2023. u svim prodavicama širom Hrvatske.

Program funkcioniše tako što za svakih potrošenih 10 evra/75,35 kuna ili za kupovinu određenih proizvoda u Konzumu kupac dobija jedan kupon, koji će u fizičkom ili digitalnom obliku (skeniranjem QR koda) moći da donira školi po izboru. Škole će prikupljene kupone moći da zamene za opremu iz posebno pripremljenog kataloga sa predmetima iz područja IT-ja, multimedija, sporta, umetnosti, nauke, igre i rekreacije. Ukupna vrednost fonda opreme koji je osigurao Konzum iznosi više od 700 hiljada evra.

Trudimo se da projekti koje radimo budu inovativni i društveno odgovorni, a uvijek su motivirani ostvarivanjem boljih vrijednosti za naše društvo, posebno onda kada je riječ o postavljanju temelja za generacije koje dolaze. Mlade osobe, oni koji su već pokazali svoje talente, kao i oni koji tek koračaju tim putem, predstavljaju ključ uspješnije zajednice i naša je zajednička odgovornost pružiti im podršku u stvaranju boljih uvjeta za rast i razvoj. Ovaj program ujedno je i prilika da se podsjetimo onih koji su nas nadahnuli i podržali na našem putu: učitelja, mentora i inspirativnih osoba. Stoga pozivamo naše kupce da zajedno u sklopu ovog programa pomognemo svim malim talentima da postanu veliki, izjavila je Dunja Delić, direktorica Sektora marketinga Konzuma.

Sve informacije o Malim velikim talentima dostupne su na linku.

Prikuplja se školski pribor za decu bez adekvatnog roditeljskog staranja u Novom Sadu

Svi koji žele da pomognu novosadskoj deci bez adekvatnog roditeljskog staranja mogu da doniraju školski pribor i opremu pred početak školske godine.

Centar za porodični smeštaj i usvojenje, ustanova socijalne zaštite kojom upravlja Pokrajinska vlada, organizuje akciju prikupljanja školskog pribora i poziva sve zainteresovane da pomognu.

Poželjno je mališanima donirati sveske, blokove, bojice, olovke, peratonice, rančeve, lenjire i drugi pribor koji će im biti prekopotreban u školi.

Donacije je poželjno doneti u prostorije Centra za porodični smeštaj i usvojenje Novi Sad u Dečjem selu, kuća broj 3, od 9 do 13 sati svakog radnog dana.

Akcija traje do 1. septembra.

Hvala svima koji razumeju potrebu da podržimo hraniteljske porodice i decu na porodičnom smeštaju, poručuju iz Centra za porodični smeštaj i usvojenje Novi Sad.

Svratištu za decu potrebni školski pribor i slatkiši za užinu

Iz Svratišta za decu apelovali su na Beogradjane da im uoči početka školske godine doniraju školski pribor za užinu za decu žive ili rade na ulici.

Školski pribor, grickalice i slatkiše kao školska užina, kao i obuća i odeća je nešto što nam je sada prioritet, rekla je predstavnica Svratišta Mina Medić, gostujući na RTS-u.

Više informacija pronađite na društvenim mrežama Svratišta.

Akcija prikupljanja školskog pribora u Prijedoru

Omladinski savjet Prijedor pokrenuo je humanitarnu akciju  Ne bacaj! Pokloni! U pitanju je akcija prikupljanja udžbenika i školskog pribora povodom početka nove školske godine

Prijedorčani u ovoj akciji  mogu učestvovati do 28. avgusta, a za više informacija pišite u inbox na Facebook stranici Omladinskog savjeta ili pozovite brojeve telefona: 065/741-560 i 060 31 00 945.

Udruženje Ruku na srce organizuje akciju Opremimo djecu za školu

Udruženje Ruku na srce i ove godine organizuje akciju Opremimo djecu za školu koja za cilj ima prikupljanje školskog pribora za mališane iz porodica u stanju socijalne potrebe.

Sve donacije školskog pribora, kao što su sveske, olovke, bojice, pernice i sve što bi moglo stati u jednu školsku torbu, kao i školskih knjiga mogu se predati u prostorije: Homework Huba na adresi Kolodvorska 12 svakim danom od 9 do 19 časova, ili doneti u Centar Ruku na srce na adresi Esada Pašalića 10, Sarajevo, subotom od 10 do 12 časova.

Novčane donacije moguće je uplatiti na žiro račun broj 1990490056036171, Sparkasse banka, sa naznakom: Za akciju Opremimo djecu za školu.

Pored novčanih donacija i donacija školskog pribora, projekat je moguće podržati i pozivom na humanitarni broj Udruženja Ruku na srce 090 291 071.

Rok za prikupljanje donacija je 6. septembar.

Projekat Za bolju školu

Bingo City Center (BCC) Tuzla, već treću i BCC Sarajevo već drugu godinu za redom, u sa ciljem podrške lokalnim zajednicama i obrazovanju, organizuju akciju Za bolju školu i pozivaju sve kupce da ih podrže i pomognu u odabiru škole kojoj će donirati vrednu novčanu nagradu od 10.000 KM.

Od 21. augusta do 15. septembra, svaki kupac koji obavi bilo koju kupovinu u trgovinama BCC Sarajevo i BCC Tuzla ima priliku biti deo akcije. Sve što je potrebno jeste da sačuvate svoj račun i dođete na centralni trg u BCC centru (Sarajevo ili Tuzla). Tamo ćete pronaći ormariće s oznakama različitih osnovnih škola iz Tuzle, odnosno Sarajeva. Svaki kupac, po vlastitom izboru, bira ormarić škole u koji ubacuje svoj račun. Jedna osnovna škola iz Tuzle i jedna osnovna škola iz Sarajeva i to one koje prikupe najveći iznos računa osvojiće vrednu novčanu nagradu od po 10.000 KM.

Bingo City Centri su oduvijek posvećeni podršci lokalnoj zajednici i razvoju obrazovanja, a ovu aktivnost organizovali smo s ciljem da učenicima i učenicama olakšamo početak nastave. Vjerujemo da investiranje u obrazovanje naše djece čini temelj prosperitetnog društva. Uvjereni smo kako će odziv biti veliki kao i prethodnih godina, te da ćemo đacima uljepšati povratak u školske klupe, izjavili su iz Bingo City Centra.

Najveći zbir računa, prošle godine, u Tuzli, imala  je osnovna škola „Tušanj“, a Sarajevu osnovna škola „Čengić vila I“. Škole su donaciju iskoristile za uređenje i opremanje školskih učionica.

Školske torbe za decu izlečenu od raka sa područja Tuzle

Pod pokroviteljstvom Grada Tuzla i resorne Službe za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu  udruženje PIPOL je i ove godine anatomskim  školskim torbama  obradovalo decu izlečenu od raka sa područja Grada Tuzla koji pohađaju osnovno i srednje obrazovanje. Ova aktivnost je organizovana u sklopu projekta „Budi jak kad dođe i prođe rak“ i realizuje se u sklopu kampanje „Zlatni septrembar“ sa ciljem da bude praktična, a ne simbolička podrška deci i mladima izlečenim od raka.

Opći cilj projekta „Budi jak kad dođe i prođe rak“ je unaprijediti društveni položaj djece i mladih oboljelih i izliječenih od raka sa područja grada Tuzla. Zahvaljujući materijalnoj podršci Grada Tuzle i resorne Službe za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu koji su i ove godine posvećeni podršci procesa obrazovanja djece i mladih izliječenih od raka sa područja Grada Tuzla, Udruženje „PIPOL“ je podjelilo više od četrdeset anatomskih školskih torbi svojim članovima s područja ovog grada. Implementacijom brojnih drugih aktivnosti u sklopu projekta „Budi jak kad dođe i prođe rak“ sa članovima udruženja, i u lokalnoj zajednici, doprinijeti ćemo zadovoljenju brojnih individualnih i specifičnih potreba kroz  pružanje materijalne i psihosocijalne pomoći i podrške, čime ćemo unaprijediti njihov društveni položaj, ističe Amra Saračević, predsednica Udruženja.

Nadamo se da su vas naše priče o dobročinstvu inspirisale da i sami nekome ulepšate ovaj septembar. Pored podrške akcijama o kojima smo pisali u ovom tekstu, jedan od načina za to je i donacija za održavanje edukativnog kampa za mlade bez roditeljskog staranja, za čiju je organizaciju Džedajskom pokretu podtrebna naša podrška.