O nama | Giving Balkans

O nama

Catalyst Balkans

Divider text here
Razvijamo filantropiju na Zapadnom Balkanu

Mi smo regionalna fondacija posvećena izgradnji održivog filantropskog ekosistema u zemljama Zapadnog Balkana. Verujemo da je najbolja promena ona koja dolazi iznutra - da društvo i zajednicu na dugoročno održiv i efikasan način najbolje razvijaju i menjaju ljudi koji tu žive i rade. Zato je unapređenje lokalne filantropije ključno.

U našem radu smo orijentisani na dva strateška pravca: deljenje znanja i razvoj alata. Od 2013, naš tim istražuje, analizira i savetuje filantropske zajednice u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu, Makedoniji, Srbiji i Hrvatskoj, formirajući tako opsežnu bazu znanja o kulturi davanja na Zapadnom Balkanu. Sada razvijamo alate koji će vašoj neprofitnoj organizaciji omogućiti lakše povezivanje sa zajednicom, efikasniji fandrejzinig i donošenje boljih odluka i planova.

Naša misija je da vama omogućimo da efikasnije menjate svet.

Šta radimo?
Divider text here
Catalyst je mesto na kojem ćete pronaći alate, znanja i ekspertizu koji su vam potrebni da učinite svoj rad delotvornijim.
Divider text here
Jedinstvna baza podataka sa vizualizovanim izveštajima o dobročinstvu na Zapadnom Balkanu. Sagledajte širu sliku i napravite bolje planove.
Divider text here
CRM platforma koja olakšava upravljanje kontaktima, organizaciju događaja i slanje newslettera, dok ste vi posvećeni svojoj misiji.
Divider text here
Humanitarna platforma za masovno prikupljanje sredstava elektronskim putem i SMS-om. Podelite svoju priču i obezbedite podršku sa svih strana.
DOBRE PRAKSE
Divider text here
Širimo priče o dobrim delima na Zapadnom Balkanu i promovišemo najbolje prakse i principe za uspešne neprofitne organizacije.
IZVEŠTAJI
Divider text here
Analiziramo podatke i redovno objavljujemo izveštaje o stanju filantropije u regionu i svetu.
SAVETOVANJA
Divider text here
Naš međunarodni tim stručnjaka će vas savetovati kako da razvijete strategiju doniranja, društveno odgovornog poslovanja ili fandrejzinga.

Tim

Divider text here
Team Member

Nathan Koeshall

Founder and Director

Team Member

Aleksandra Vesić

Co-founder and Senior Advisor

Team Member

Vanja Mrakić

Finance Manager

Team Member

Jelena Bekčić

Data Quality Manager

Team Member

Goran Bekić

Analyst

Team Member

Nikola Mladenović

Sysadmin

Team Member

Marko Galjak

Chief Data Scientist

Team Member

Zorana Brozović

Analyst

Team Member

Danijela Pejatović

Content Coordinator

Team Member

Miloš Janković

Partnerships and Engagement Director