Environment | Giving Balkans

Vesti o davanjima

U Srbiji su ovog proleća akcije sadnje i pošumljavanja dominirale na našem radaru.

Saznaj više

Svetski dan reciklaže (#GlobalRecyclingDay), koji se obeležava svakog 18. marta je posvećen podizanju svesti o važnosti reciklaže i promovisanju praksi održivog...

Saznaj više

Da li ste znali da se svakog 18. marta širom sveta obeležava Svetski dan reciklaže? Ukoliko niste, ne budite previše iznenađeni, ovaj datum ustanovljen je tek 2015, a prvi put obeležen 2018. godine. 

Saznaj više

Čini se da je došlo krajnje vreme da svako od nas razmisli kako može da učestvuje u spasavanju planete.

Svakako, verujemo da mnogi učestvuju u ekološkoj borbi – odlaganjem plastike u posebne kontejnere ili doniranjem viška nepotrebnih stvari u centar...

Saznaj više

Oktobar su obeležile brojne akcije posvećene ekologiji i zaštiti životne sredine.

Saznaj više

Projekat Moje drvo pokrenula je organizacija KOD, a realizuju ga Grad Podgorica i kompanija Amplitudo. Mobilna aplikacija lansirana 17. oktobra omogućava svim zainteresovanima da “kupe” drvo, odnosno doniraju novac za sađenje drveća na teritoriji Podgorice.

Saznaj više

Punjač za električna vozila nalazi se u centru Kičeva i na njemu je moguće puniti dva vozila istovremeno. Donacija je takođe i način da se proširi svest o važnosti zaštite životne sredine. 

Saznaj više

Hrvatska INA vodi program za neprofitne organizacije i obrazovne ustanove “Zeleni pojas” od 2014. godine, a u sklopu ovogodišnjeg konkursa je odabrano 18 projekata. Jedan od njih su odabrali građani preko Inine Facebook stranice. 

Saznaj više