Macedonia | Giving Balkans

Vesti o davanjima

Proizvođač hleba za bolnicu je obezbedio je negatoskop, aparat koji koristi za lakše i brže čitanje rentgendskih snimaka.

Saznaj više

Povodom proslavljanja 75togodišnjice poslovanja, banka je obezbedila grantove za organizacije koje pružaju negu i promovišu inkluziju osoba sa invaliditetom.

Saznaj više

Skoro 5.000 EUR (300.000 MKD) prikupljeno je na aukciji čokolade, a novac će biti iskorišćen za otvaranje posebnog regionalnog Centra za autizam. 

Saznaj više

Jakne su donirane Dnevnom centru za decu koja žive na ulici - Šuto Orizari i prihvatilištu za beskućnike Vizbegovo.

Saznaj više

Osim prilike da probaju odlična vina, posetioci ovogodišnjeg festivala vina Tikveš, imali su priliku da doniraju novac koji će pomoći da se otvori besplatna muzička i umetnička škola za decu iz  socijalno ugroženih porodica.

Saznaj više

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana hrane (16. oktobar), Crveni krst iz Štipa je organizovao nekoliko akcija prikupljanja hrane, ali su takođe kreirani i kuponi čijom kupovinom su građani pomogli da se još hrane obezbedi za socijalno ugrožene. Konačni...

Saznaj više

Ova zajednička akcija započeta je sa ciljem podrške socijalno ugroženim porodicama širom Makedonije. Njihove priče prikazane su na programu 1TV a Tinex im je obezbedio vaučere za kupovinu u ovim supermarketima. 

Saznaj više

Kako bi obeležili Međunarodni dan borbe protiv gladi (16. oktobar), zaposleni u firmi OKTA su odlučili da se odreknu svojih kupona za kupovinu hrane i da taj novac doniraju Crvenom krstu Makedonije. Novac će u okviru organizacije biti iskorišćen kako bi se obezbedilo ...

Saznaj više

Dobitnici OKO Nagrada za filantropiju za 2017. godinu, koje dodeljuje udruženje Horus, objavljeni su tokom svečanosti u Skoplju održane 26. oktobra.

Saznaj više

Trku je 21. oktobra organizovalo udruženje Vilson Makedonija, uz podršku kompanije Okta, u cilju podizanja svesti i pružanja podrške ljudima koji imaju Vilsonovu bolest. 

Saznaj više