Bosnia and Herzegovina | Giving Balkans

Vesti o davanjima

Prethodna godina bila je prilično uspešna kada su davanja za opšte dobro u BiH u pitanju, naročito kada se uzme u obzir da je broj davanja u BiH porastao je za 29% u odnosu na 2017, dok je procenjena darovana suma (više od 7,9 miliona EUR) za 33,3% veća nego prethodne godine...

Saznaj više

Dok smo u Beogradu prisustvovali dodeli Virtus nagrada za filantropiju, naše kolege iz Fondacije Mozaik, dodelile su priznanja dobročiniteljima iz Bosne i Hercegovine. 

Saznaj više

Nagrada Dobro koju dodeljuje Fondacija Mozaik, namenjena je pojedincima i preduzećima koji su svojim radom i finansijskom pomoći pomogli razvoj zajednica. 

Saznaj više

Akcija za prikupljanje sredstava koju je Udruženje roditelja prevremeno rođene dece Mrvice sprovodilo tokom novembra, obezbediće tople krevetića za Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

Saznaj više

Povodom novogišnjih i božićnih praznika, Raiffeisen banka uručila je novačnu pomoć za 5 organizacija ukupne vrednosti oko 35.000 EUR (70.000 KM).

Saznaj više

Nagrada Gordana Jelić, koju je Udruženje fra Mladen Hrkać uručilo prvi put ove godine, pripala je Tanji Babić, profesorki u srednjoj školi Ivan Goran Kovačić u Kiseljaku.

Saznaj više

Udruženje redovno pomaže migrantima koji se privremeno nalaze na prostoru BiH, tako što im svakodnevno obezbeđuje obroke, a u ponedeljak 10. decembra iz udruženja je isporučeno čak 4 tone hrane za oko 500 ljudi, koji se nalaze u kampu Ušivak.

Saznaj više

Akademska slikarka i profesorka u Građevinsko-geodetskoj školi Zehrina Karić, ulepšala je Kliniku za dečije bolesti u Tuzli sa 14 murala. Gimnazijalka Mila Kosojević drži kreativne radionice za decu tokom lečenja a oftalmolog dr Bojan Kozomara, nudi besplatno čitanje...

Saznaj više

Projekat korporativnog volontiranja "Addiko Cares" pokrenut je kao nastavak ovogodišnjeg obeležavanja Međunarodnog dana deteta (20. novembar), a njegov glavni cilj jeste upravo podrška deci. Zaposleni ove banke do kraja godine posetiće 14 institucija...

Saznaj više

Urušenu kuću u selu Dražmilo, u blizini Goražda, kojoj fali kupatilo i delovi krova zameniće nova kuća, zahvaljujući anonimnom donatoru koji je porodicu posetio nakon što je apel za pomoć objavljen na televiziji.

Saznaj više