Kompanije u regionu i ovog leta svojim društveno odgovornim akcijama donose pozitivne promene u svoje zajednice.

Kroz akcije za podršku obrazovanju, mentalnom zdravlju, deci i marginalitovanim grupama kompanije u regionu unapređuju svoje okruženje i živote pojedinaca i pojedinki menjaju na bolje.

Zato danas pročitajte osam letnjih priča o društvenoj odgovornosti koje smo pripremili za vas i pronađite inspiraciju da i sami nekome ovo leto ulepšate dobrim delom.

UniCredit Fondacija izdvaja tri miliona eura za inicijativu Call for Education 2023

UniCredit Fondacija pokrenula je inicijativu Call for Education 2023 kako bi podržala programe neprofitnih organizacija u borbi protiv nedostataka u obrazovanju u svim zemljama u kojima UniCredit Grupa posluje.

Inicijativa će obuhvatiti Bosnu i Hercegovinu, Austriju, Hrvatsku, Češku, Nemačku, Mađarsku, Italiju, Srbiju, Slovačku i Sloveniju, a UniCredit Fondacija će izdvojiti ukupan iznos od tri miliona evra, sa posebnim akcentom na programe koji se odnose na

  • suzbijanje ranog napuštanja škole
  • podsticanje univerzitetskog obrazovanja
  • sticanje adekvatnih veština za ulazak na tržište rada.

Neprofitne organizacije se putem linka mogu prijaviti do 8.9.2023. godine, a za sve koji imaju dodatna pitanja tu je imejl info@unicreditfoundation.org.

Kompanija Logosoft podržava Fakultet za kriminalistiku u Sarajevu

Između kompanije Logosoft Sarajevo i Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije početkom jula sklopljen je Sporazum o naučnoj, obrazovnoj i stručnoj saradnji, koji su potpisali direktor kompanije Damir Dizdarević i dekan fakulteta Jasmin Ahić.

Kompanija Logosoft u svom društveno odgovornom segmentu poslovanja i inače intenzivno podržava akademsku zajednicu u BiH.

Nama je izrazito drago da proširujemo saradnju sa akademskom zajednicom, posebno sa fakultetima čiji se studijski programi poklapaju sa ekspertizama koje su deficitarne u IT industriji. Kako je cyber sigurnost izrazito aktuelna oblast, mi vidimo Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije kao vrijednog partnera u edukaciji novih stručnjaka. Logosoft već više od 25 godina ima edukacioni centar za edukaciju IT profesionalaca, pa nam je saradnja sa akademskim sektorom potpuno prirodna. Smatramo da IT industrija u BiH treba davati podršku akademskoj zajednici, izjavio je Damir Dizdarević ovim povodom.

Volonterska akcija kompanije L’Oreal u okviru Dana građana

Nedavno je 120 zaposlenih kompanije L’oreal, u okviru volonterskog dana, uredilo dvorište Klinike za opekotine, rekonstruktivnu i plastičnu hirurgiju (Zvečanska 9) koja uskoro postaje novi dom za oko 200 štićenika Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj.

Akciju su podržali i JKP „Zelenilo – Beograd“ i umetnički ateljea „Šoln“, a u okviru nje ofarbana je velika dvorišna ograda, ulaz u zgradu i prozori u prizemlju, uređene su zelene površine ispred objekta i napravljen cvetni vrt, postavljene nove klupe i đubrijere, a čitav prostor je temeljno očišćen.

Umetnici iz ateljea Šoln ulepšali su prednji zid zgrade velikim muralom sa dečijim motivima. Deo Zvečanske ulice gde se nekada nalazila bolnica, koja je preseljena u zgradu novog Kliničkog Centra, sada izgleda mnogo uređenije, veselije i lepše.

Obezbeđena je i donacija kozmetičkih proizvoda za korisnike i zaposlene u Centru.

Inače, L'Oréal svojim zaposlenima, širom sveta, kroz Dan građana pruža priliku da radni dan provedu volontirajući još od 2010. godine. U ovoj akciji svake godine učestvuje oko 30.000 hiljada zaposlenih u oko 60 zemalja širom sveta, a u Srbiji je ova vrsta akcije organizovana 14. put.

Raiffeisen banka podržava Srce za djecu oboljelu od raka, SUMERO i SOS Dječija sela

Raiffeisen banka organizovala je akciju podrške za organizacije Srce za djecu oboljelu od raka, SUMERO i SOS Dječija sela.

U okviru akcije, za svaku transakciju obavljenu Mastercard Shopping karticom sa oznakom MC World, na POS uređajima, Banka je izdvojila i donirala 0,10 KM za podršku ovim organizacijama.

Aktivno se zalažemo za održivi razvoj u društvu u kojem poslujemo, uključeni smo u inicijative koje se bave rješavanjem društvenih pitanja te na taj način podržavamo buduće generacije. I u ovom slučaju zahvalnost dugujemo našim klijentima koji korištenjem kartice indirektno doprinose kreiranju boljih uslova za korisnike ove tri organizacije, izjavio je Rainer Schnabl, predsednik Uprave banke.

Vredna donacija JYSK-a, povodom otvaranja prodavnice u Zvorniku

Sa željom da unapredi svakodnevni rad i boravak djece i mladih sa poteškoćama u razvoju, maloprodajni lanac JYSK uručio je nedavno donaciju Udruženju Dječija nada. Donacija obuhvata proizvode za spavanje kao što su jorgani, deke i posteljine, te proizvode za uređenje kupatila.

Adis Alagić, District manager kompanije JYSK, zajedno je sa Draganom Brestovac, Store managerom JYSK-ove prodavnice iz Zvornika, posetio Udruženje Dječija nada kako bi lično uručili donaciju.

Dolaskom u Zvornik, želimo ne samo da otvorimo nova radna mjesta, već i da stvorimo pozitivnu promjenu u lokalnoj zajednici. Naš cilj je da unaprijedimo okruženje u kojem djeca i mladi provode svoje djetinjstvo, jer smo svjesni da zdravo okruženje gradi temelje za ljepšu budućnost. Ponosni smo što smo u mogućnosti da doniramo najosjetljivijim članovima naše zajednice, kao što su mlade osobe sa poteškoćama u razvoju. Uz to, otvaranjem naše prve prodavnice u Zvorniku, želimo da pružimo inspirativno i jedinstveno iskustvo kupovine našim vjernim kupcima, rekao je Alagić.

Dijamant donirao 1.200.000 dinara u okviru kampanje Prati suncokret

Kompanija je treću godinu zaredom realizovala kampanju Prati suncorket, koja za cilj ima da podstakne inkluziju osoba sa Daunovim sindromom.

Ove godine se na policama našlo milion i dvesta hiljada flaša Dijamant ulja, sa posebno oslikanom etiketom, a od svake kupljene boce, po jedan dinar odvojen je i doniran nacionalnom Savezu udruženja za pomoć osobama sa Daunovim sindromom.

Snežana Milivojević, predsednica udruženja, istakla je koliko je podrška koju Dijamant pruža osobama sa Daunovim sindromom važna za njihov dalji razvoj i formiranje kvalitetnijeg i ispunjenijeg života.

Delez Srbija donirao 10 miliona dinara za podršku mentalnom zdravlju mladih

Kako bi mladima, u ovim izazovnim vremenima pružili podršku i odgovore na pitanja koja ih muče, tim iskusnih psihologa i psihoterapeuta dostupan je 24/7 na onlajn platformi Sve je OK. Platformu su osmisli stručnjaci koji rade sa mladima, uz podršku UNICEF-a, OPENS-a iz Novog Sada, Instituta za mentalno zdravlje i NADEL-a.

Kompanija Delez Srbija rad platforme podržala je donacijom u iznosu od 10 miliona dinara što je omogućilo rad ove platforme u narednih godinu dana i svakodnevno savetovanje za sve mlade iz Srbije kojima je potrebna pomoć, razgovor i podrška.

Intesa Sanpaolo Banka podržava obrazovanje mladih iz SOS Dječijih sela u BiH

Već pet godina Intesa Sanpalo Banka pomaže deci i mladima iz SOS Dječijih sela u BiH kroz podršku obrazovanju. I ove godine donirali su 6.000 KM za sufinansiranja troškova života za šest studenta iz brige.

Radeći svoj posao najbolje što možemo, trudimo se istim entuzijazmom podržavati i društvenu zajednicu u BiH. S posebnim zadovoljstvom već petu godinu zaredom podržavamo djecu i mlade iz brige SOS Dječijih sela iz Sarajeva. Najviše od svega nas raduju njihovi uspjesi koji ostvaruju tokom školovanja i što uz našu pomoć uspijevaju prevazići svoje fakultetske dane na lakši način, te na kraju započeti svoj radni vijek u struci za koju su se i školovali, izjavila je Minela Ibrahimagić, direktorica Direkcije za PR i marketing komunikacije Intesa Sanpaolo Banke.

Kao što vidite, iako je leto vreme godišnjih odmora, dobročinstvo nije na odmoru, a mi se nadamo da će vas neka od ovih priča motivisati da i sami podržite svoju zajednicu.