Culture and arts | Giving Balkans

Vesti o davanjima

Nakon prošlog leta obeleženog restrikcijama usled pandemije i zatvorenih galerija i koncertnih dvorana, ove sezone ponovo imamo priliku da uživamo u predstavama, izložbama i koncertima.

Saznaj više

Kampanja koju je sprovela organizacija Anibar, prikupila je preko 14.000 EUR. Iako ovo čini 56.28% prvobitnog cilja od 25.000 EUR, dovoljno novca je prikupljeno da bioskop ponovo postane funkcionalan. 

Saznaj više

U duhu predstojećih praznika, društvo još jednom svojoj publici poklanja tradicionalni koncert koji će se održati 17. decembra u Pozorištu na Terazijama u Beogradu.

Saznaj više

Osim prilike da probaju odlična vina, posetioci ovogodišnjeg festivala vina Tikveš, imali su priliku da doniraju novac koji će pomoći da se otvori besplatna muzička i umetnička škola za decu iz  socijalno ugroženih porodica.

Saznaj više

Dua Lipa, muzička zvezda rođena na Kosovu, nedavno je nastupila na trodnevnom muzičkom festivalu u Prištini, pri kom je 25% zarade od prodaje ulaznica bilo namenjeno Sunny Hill Fondaciji.

Saznaj više

Rat pripada u muzeje! – bio je slogan kampanje za grupno finansiranje Muzeja ratne fotografije u Zagrebu, „Image of war“. Tokom kampanjekoja je trajala svega dve nedelje, muzej je sakupio 826.000 RSD potrebnih za njegovu izgradnju i pripremu postavke.

Saznaj više

Fondacija Jelena Šantić je otvorila konkurs za nagradu kojom se sedmi put zaredom odaju priznanja umetničkim ostvarenjima koja šalju poruke mira, tolerancije, razumevanja i solidarnosti.

Saznaj više

Mnogi mladi ljudi, suočeni sa činjenicom da će završiti studije sa puno teoretskog znanja i nimalo iskustva, pokušavaju da nađu način da premoste jaz između teorije i prakse. Jedna grupa studenata i profesora iz Zadra našla je sjajan način da to uradi - organizovanjem festivala koji će...

Saznaj više

Kad se karte dobro promešaju... K-zona iz Hrvatske je uspela da za 3 nedelje dođe do svog cilja i prikupi preko 23.000 EUR na Indiegogo platformi za "Fierce Women" - društvenu igra od 56 karata sa ilustrovanim portretima i biografijama žena koje su promenile društvo i svet.

Saznaj više