Culture and arts | Giving Balkans

Vesti o davanjima

Ulaganje u razvoj kulture i umetnosti na Zapadnom Balkanu predstavlja jedan od ključnih faktora za izgradnju prosperitetnog društva i razvoj zajednice. Umetnost i kultura su oduvek bile deo bogate tradicije i nasleđa regiona, ali i način izražavanja savremenih društvenih...

Saznaj više

Na samom početku godine, naišli smo na priče o umetnosti koja podstiče dobročinstvo, a s druge strane smo se susreli sa akcijom dobročinstva koja pomaže razvoju kulture i umetnosti. Ove dve filantropske „forme” dozvoljavaju da se promocijom umetnosti dostignu važni društveni...

Saznaj više

Uloga (i moć) umetnosti je da ujedini, obriše međusobne razlike, osvesti posmatrača i stimuliše ga na razmišljanje. Kao sastavni deo kulture, umetnost ima veliki udeo i u definisanju našeg identiteta, pa se stoga promocija i rad na njenoj zastupljenosti u svakodnevom životu...

Saznaj više

Muzički performansi koji promovišu važne ciljeve su spoj koji jednostavno ne može da omaši. Ljubav prema muzičkoj umetnosti, dobrom provodu i dobrim delima, uz pojedince i zajednice koji događaje ovakvog karaktera čine potpunim – čine ovakve manifestacije prijatnim za uši, ali...

Saznaj više

Nakon prošlog leta obeleženog restrikcijama usled pandemije i zatvorenih galerija i koncertnih dvorana, ove sezone ponovo imamo priliku da uživamo u predstavama, izložbama i koncertima.

Saznaj više

Kampanja koju je sprovela organizacija Anibar, prikupila je preko 14.000 EUR. Iako ovo čini 56.28% prvobitnog cilja od 25.000 EUR, dovoljno novca je prikupljeno da bioskop ponovo postane funkcionalan. 

Saznaj više

U duhu predstojećih praznika, društvo još jednom svojoj publici poklanja tradicionalni koncert koji će se održati 17. decembra u Pozorištu na Terazijama u Beogradu.

Saznaj više

Osim prilike da probaju odlična vina, posetioci ovogodišnjeg festivala vina Tikveš, imali su priliku da doniraju novac koji će pomoći da se otvori besplatna muzička i umetnička škola za decu iz  socijalno ugroženih porodica.

Saznaj više

Dua Lipa, muzička zvezda rođena na Kosovu, nedavno je nastupila na trodnevnom muzičkom festivalu u Prištini, pri kom je 25% zarade od prodaje ulaznica bilo namenjeno Sunny Hill Fondaciji.

Saznaj više

Rat pripada u muzeje! – bio je slogan kampanje za grupno finansiranje Muzeja ratne fotografije u Zagrebu, „Image of war“. Tokom kampanjekoja je trajala svega dve nedelje, muzej je sakupio 826.000 RSD potrebnih za njegovu izgradnju i pripremu postavke.

Saznaj više