Albania | Page 3 | Giving Balkans

Filantropia në lajme

Nën sloganin “Mos grumbulloni, ndani me mikun tuaj”, (Ne dvoji, za drugi odvoji) Kryqi i Kuq i Kroacisë u ka dhënë kroatëve në të gjithë vendin me një ditë mundësi për t'u dhuruar 80.000 njerëzve që jetojnë në varfëri në Kroaci.

Lexo më shumë

Industria e ushqimit Klas nga Sarajeva (Bosnja dhe Herzegovina) me rastin e Ditës Botërore të Ushqimit që festohet me 16 Tetor, dhuroi 2 ton miell për qendrën e ushqimit të Kryqit të Kuq në kantonin e Sarajevës dhe Qendrës Kolektive Hrasnica, kurse fëmijëve të Qendrës Kolektive iu dhuruan ëmbëlsira...

Lexo më shumë

Alen Krsmanoviq është duke përfunduar studimet e Masterit në Akademinë e Arteve të Bukura në Zagreb. Ai është një piktor i talentuar i ri, fotograf dhe redaktor i videove. Alen është gjithashtu një person me aftësi të kufizuar - ai vuan nga arthrogryposis, një sëmundje që shkakton tkurrje të...

Lexo më shumë

Radio Televizioni i Serbisë (RTS) – shikuesit dhe dëgjuesit kanë mbështetur kampanjën “Libri i Solidaritetit” (Kniga solidarnosti) për 40 vite, me qëllim të sigurimit të librave për shkollat dhe libraritë shkollore përgjatë Serbisë.

Lexo më shumë

Klubi Vullnetar i Korporatës Crnogorski Telekom, i udhëhequr nga menaxhmenti i kompanisë dhe në bashkëpunim me Ministrinë Malazeze të Arsimit dhe Zelenilo doo nga Podgorica, vazhdoi fushatën për përmirësimin e mjediseve të shkollave në Mal të Zi, duke e bërë mjedisin më të shëndetshëm dhe më të...

Lexo më shumë

Dragan Miloseviç, tani një avokat nga Çikago dhe një ish nxënës i Shkollës Fillore "Milan Mijalkovic" në Jagodinë, dhuroi 20 kompjuterë në shkollë, kështu që fëmijët sot mund të kenë klasë me kualitative në shkenca kompjuterike.

Lexo më shumë

Kompania maqedonase OKTA, furnizuesi më i madh i karburantit në vend, ka partnerizuar me Hellenic Petroleum dhe ka dhënë 2 bursa të plota pasuniversitare për 2 studentet më të mira të shumë kandidatëve të konkursit: Stefanija Tanevska dhe Angelina Slaveski, të cilat do të vazhdojnë studimet e tyre...

Lexo më shumë

Një familje nga Banjaluka kaloi nëpër shumë vështirësi gjatë muajve të fundit: tre muaj pasi djali i tyre u diagnostikua me leukemi dhe filloi trajtimin, babai pëspi një problem të zemrës dhe pati një çarje të aortës. Banka Addiko, ku familja kishte një hua për shtëpi, dëgjoi për gjendjen e tyre...

Lexo më shumë

Shoqata serbe "Čepom do osmeha" nga Novi Sad, e cila bashkoi bamirësinë dhe ekologjinë, do të krijojë një mozaik të bërë tërësisht me kapakët e shisheve, në Trg slobode më 30 shtator dhe do të ketë një madhësi prej 621 metra katror. Kjo është e barabartë me 1,5 ton kapakë të shisheve dhe 300...

Lexo më shumë

Nën sloganin "Ejani të kesh një shok për kokë, përkrah teje", Fondacioni Down Syndrome Albania do të organizojë një marshim më 1 tetor në Tiranë, si pjesë e muajit të ndërgjegjësimit për Sindromën Down.

Lexo më shumë