Serbia | Giving Balkans

Filantropia në lajme

Aktet e mira në luftën kundër KOVID-19 vazhdojnë dhe kompanitë, organizatat dhe qytetarët në të gjithë rajonin vazhdojnë të mbështesin punonjësit e kujdesit shëndetësor dhe pacientët në mënyra të ndryshme.

Sot, kemi përgatitur për ju katër histori...

Lexo më shumë

Cili ka qenë roli i sektorit jofitimprurës në zbutjen e efekteve negative të koronavirusit dhe cilat aktivitete i kanë realizuar organizatat jofitimprurëse në Serbi gjatë pandemisë?

Lexo më shumë

Familja e gazetares të vdekur, Marina Kovaçev, dhuroi fonde në Qendrën Shëndetësore në Beqej për blerjen e pajisjeve mjekësore dhe planifikon donacione të tjera për komunitetin lokal.

Lexo më shumë

Dhurimi i shumave të mëdha parash në mënyrë individuale është i rrallë në rajonin tonë. Por një nënë, fëmija i të cilës iu nënshtrua një operacioni në Institutin për Mbrojtjen e Shëndetit të Nënës dhe Fëmijës së Serbisë 15 vjet më parë, kursente para për vite me rradhë...

Lexo më shumë

Edhe pse konkurrimi në kupën botërore përfundoi për përfaqësimin serb, pjesëmarrja e tyre u pagua - Bastioni Mozzart vendosi të dhurojë 8.500 EUR (1.000.000 RSD) për bamirësi për çdo gol që ekipi serb shënon. E gjithë kjo në kuadër të fushatës "Miliona arsye për një...

Lexo më shumë

Dita botërore e refugjatëve shënon më 20 qershor. Për këtë rast, më 14 qershor, një shfaqje e pazakontë e shfaqjes teatrore "Hirushja" u zhvillua në Beograd. Fëmijët refugjatë nga Strehimorja në Kikindë përgatitën dhe luajtën këtë pjesë, tërësisht në gjuhën serbe.

Lexo më shumë

Kompanitë në Serbi po vendosin gjithnjë e më shumë  ti drejtojbë investimet e tyre bamirëse në komunitetin lokal ku ata punojnë. Sipas raportit të Catalyst mbi gjendjen e filantropisë në Serbi në vitin 2017, 21.4% e projekteve bamirëse iu dedikuan komuniteteve lokale....

Lexo më shumë

Zoran Ilić je čovek

Zoran Iliç është një burrë i moshuar i cili së fundi mori një udhëtim përgjatë gjithë Serbisë në mënyrë që të kalojë atdheun e tij në këmbë, pasi kaloi një jetë si autostop. Arsyeja që duhet të mësoni  për të, nuk është vetëm për shkak të kësaj aventure të pazakontë, por edhe...

Lexo më shumë

Përfaqësuesit e kompanisë u nderuan me një çmim që e nderonte kampanjën Bambi 2017 të quajtur Karvani Bambi – një project që u inicua për të shënuar 50 vjetorin e kompanisë.

Lexo më shumë