Community development | Giving Balkans

Filantropia në lajme

Individët dhe qytetarët, përmes aksioneve masive, çdo ditë kontribuojnë në zhvillimin e komuniteteve të tyre dhe filantropisë në Ballkanin Perëndimor me veprat e tyre të mira të vogla dhe të mëdha.

Read More

Tetori është muaji ndërkombëtar i ndërgjegjësimit për kancerin e gjirit, i festuar në mbarë botën për të rritur ndërgjegjësimin për rëndësinë e parandalimit dhe zbulimit të hershëm për të filluar trajtimin në kohë.

Read More

Dita Botërore e Fëmijëve festohet në mbarë botën çdo 20 nëntor që nga viti 1959, kur Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara miratoi Deklaratën për të Drejtat e Fëmijëve, dhe më pas, në të njëjtën datë, tridhjetë vjet më vonë, d.m.th., në vitin 1989, miratoi Konventën për të Drejtat e...

Read More

Aktorë të ndryshëm në komunitetin filantropik shpesh bashkohen në aksione të përbashkëta bamirëse për t'iu përgjigjur një nevoje në komunitetin e tyre, për të mbështetur ata që kanë nevojë për ndihmë, për të tërhequr vëmendjen në një temë të rëndësishme ose për të zgjidhur së bashku një çështje të...

Read More

A e dini se me iniciativën e OKB-së, që nga viti 2012, Dita Ndërkombëtare e Bamirësisë festohet çdo 5 shtator?

Read More

Hulumtimi ynë tregon se sektori i biznesit, vit pas viti, mbështet ndjeshëm komunitetet e tij, si në kriza ashtu edhe në rrethana të zakonshme.

Read More

Donacionet për arsimin, kulturën dhe artin përfaqësojnë investime afatgjata në komunitet dhe vlerë të konsiderueshme për të gjithë anëtarët e tij.

Read More

Vera është këtu, që do të thotë se na presin shumë koncerte, festivale, sportive, kulturore dhe ngjarje të ndryshme.

Read More

Garat humanitare dhe maratonat, si dhe llojet e tjera të aktiviteteve sportive janë një nga mënyrat e shpeshta për të mbledhur fonde për qëllime të ndryshme të mira dhe mundësi për të bërë diçka të mirë dhe të shëndetshme për veten tuaj dhe të bukur e të vlefshme për komunitetin tuaj.

Read More