Albania | Page 104 | Giving Balkans

Filantropia në lajme

Fushata Playlist-a për Sllavoninë ka ngritur 103.000 Kuna (app. XXX EUR) për njerëzit, shtëpitë e të cilëve u dëmtuan nga përmbytjet e fundit në Kroaci. Më shumë se 170 artistë dhuruan honoraret e tyre nga më shumë se 200 kompozime për fushatën.

Lexo më shumë

Supermarket Lidl, përmes programit Më shumë për Komunitetin (vise za zajednicu), ka dhuruar mobilje me vlerë prej 5.000 HRK (app. 650 EUR) për Shoqatën e Fëmijëve Tinkerbell (Zvončići) me Aftësi të Kufizuara për të pajisur qendrën e saj për rehabilitim.

Lexo më shumë

Qendra e Edukimit Kulturore për Gratë Sehara, Shoqata Rinore Karađoz-beg, Shërbimi Informativ për Rininë dhe Unioni i Studentëve të Universitetit të Bijediç Jamal së bashku organizuan një koncert bamirësie për trajtimin e Sedina Mariç, një nënë beqare 35 vjeçare me melanoma .

Lexo më shumë

Shkolla fillore Jovan Jovanovic Zmaj dhe Lëvizja New Optimism (Optimizmi I Ri) nga Zrenjanini priti fëmijët nga Shtëpia e Fëmijëve pa kujdes prindëror Jovan Jovanoviq Zmaj të Beogradit. Fëmijë nga shkolla dhe nga shtëpia kanë shikuar një shfaqje (Veza Kokëfortë - Tvrdoglavo jaje) në Teatrin...

Lexo më shumë

Fushata Uji me një Mesazh (porukom Voda sa) u iniciua në 2013 nga Jana Voda. Gjatë dy viteve të fundit, 37 projekte që kanë përfituar më shumë se 140,000 janë zbatuar. Jana planifikon të vazhdojë me këtë fushatë të suksesshme në 2015.

Lexo më shumë

Federata e Motrave serbe të Prnjavor (Kola Srpskih Sestara) ka shitur kifle dhe ngriti 3.515 marka (app. 1797 EUR) për të ndihmuar Nedeljko Radanić dhe familjen e tij për të përfunduar ndërtimin e shtëpisë së tyre.

Lexo më shumë

Shoqata “River Dance” për vallëzim dhe zbavitje ka organizuar një aksion humanitar me maratonë në Zumba Fitness që ngriti 9,500 HRK (1,236 EUR) nëpërmjet shitjes së biletave. Këto fonde janë duke u dhuruar për shoqatën “Strong as Jakov” e cila ofron mbështetje dhe përkujdesje për fëmijët me...

Lexo më shumë

Forumi i Maqedonasve të rinj në Serbi organizoi një seri ngjarjesh dhe një donacion rreth ditëlindjes së Tose Proeski (25 janar). Të gjitha fondet dhe veshjet e mbledhura do t'i dhurohen për NURDOR (Shoqatës Kombëtare të Prindërve të Fëmijëve me Cancer).

Lexo më shumë