Tetori është muaji ndërkombëtar i ndërgjegjësimit për kancerin e gjirit, i festuar në mbarë botën për të rritur ndërgjegjësimin për rëndësinë e parandalimit dhe zbulimit të hershëm për të filluar trajtimin në kohë.

Sipas të dhënave të OBSH-së, çdo vit në botë nga ky lloj kanceri sëmuren nga 1.6 deri në 1.8 milionë njerëz, ndërsa në Serbi, sipas të dhënave të Institutit për Shëndet Publik “Dr. Milan Jovanoviq Batut”, rreth 4,600 gra sëmuren nga kancerin i gjirit çdo vit.

Tërheqja e vëmendjes për përhapjen e kësaj sëmundjeje dhe përkrahja e të sëmurëve në këtë mënyrë filloi në vitin 1985 në SHBA. Në fillim festa zgjati një javë dhe më vonë i gjithë tetori u shndërrua në një muaj kushtuar ndërgjegjësimit për kancerin e gjirit.

Simboli i saj është një fjongo rozë e dukshme dhe duke qenë se është një temë më se e rëndësishme, aktorë të ndryshëm shoqërorë po bashkojnë forcat globale për ta mbështetur atë.

Si qytetarët, kompanitë dhe organizatat jofitimprurëse në Ballkanin Perëndimor e festojnë Tetorin Rozë të këtij viti, lexoni në përmbledhjen tonë të re javore të lajmeve rreth dhurimit.

Emmezeta mbështet luftën kundër kancerit të gjirit

Në muajin e fjongos rozë, Emmezetta Kroacia mbështet luftën kundër kancerit të gjirit duke dhuruar 1% të qarkullimit total të arritur më 15 Tetor (Dita e Gjirit të Shëndetshëm) për shoqatën Ne nuk jemi vetëm (Nismo Same).

Për vite me radhë, shoqata Nismo Same ka ofruar transport falas me taksi në kimioterapi për gratë nga e gjithë Kroacia. Ajo punon për të rritur ndërgjegjësimin për rëndësinë e parandalimit dhe përmirësimin e cilësisë së trajtimit dhe pozitës sociale të pacientëve.

Pink Foreo mbështet gratë në të gjithë botën

Kompania suedeze FOREO, e cila mbështet fushatat për të rritur ndërgjegjësimin për diagnostikimin e hershëm të kancerit të gjirit, thekson rëndësinë dhe thjeshtësinë e ekzaminimeve dhe kontrolleve të rregullta.

Në Serbi, për të katërtën herë radhazi, mbështet shoqatën "Gruaja me gruan", e cila ka organizuar karvanin "Bëhu e guximshme - kontrollo veten", e pajisur me aparat ekografie dhe pajisje për ekzaminim diagnostik. Ky aksion ka për qëllim ngritjen e vetëdijes për rëndësinë e parandalimit dhe zbulimit të hershëm të kësaj sëmundjeje duke ofruar ekzaminime parandaluese falas për të gjitha gratë në mbarë Serbinë.

Përveç mbështetjes së aksioneve humanitare në Serbi, kjo kompani operon edhe në nivel global, ku ndër të tjera mbështet organizatën jofitimprurëse Living Beyond Breast Cancer, e cila përpiqet t'u ofrojë grave informacione të besueshme për kancerin e gjirit. Në këtë drejtim, kompania FOREO vendosi të dhurojë 5 për qind të çdo pajisje rozë të shitur në tetor, duke kontribuar kështu në avokimin e organizatës për të gjitha gratë që vuajnë nga kjo sëmundje e egër.

U mbajt pazari i katërt Ultra Humanitar për të mbështetur gratë që vuajnë nga kanceri i gjirit

Pazari i katërt humanitar, “Ultra Bazaar”, u mbajt me sukses të shtunën e kaluar në Delta Planet Banja Luka. Duke bërë pazar në të, një numër i madh i vizitorëve dhuruan mjete për Shoqatën e grave që vuajnë nga kanceri i gjirit Iskra.

Përveç mbledhjes së mjeteve për Iskra-n, aksioni humanitar kishte për qëllim ngritjen e vetëdijes për parandalimin dhe luftën kundër kancerit të gjirit.

Bamirësia "Ultra Bazaar" u mbështet nga: Delta Planet Banja Luka, Avon, JYSK Bosnja dhe Hercegovina, Violeta We Care, Sana Linea, Afrodita Cosmetics, Lollita Fashion House, Tropic & My Market, Cacao Beauty Center, Elan Oil, Dance Studio "Block", Bookstore Culture, Shtëpia Botuese Imprimatur, Happy Paws, Miss S Design, stilistët Marko Feher, Treehana dhe Minty, piktorja Dragana Jelaça, si dhe influencues të shumtë, figura publike dhe marka.

Avon Serbia mbështet fushatën #normalnozamene dhe shoqatën "Gruaja me gruan"

Një klinikë e lëvizshme me aparat ekografie dhe pajisje përcjellëse në kuadër të karvanit “Bëhu e guximshme – kontrollo veten”, në vetëm 25 ditë gjatë muajit tetor, vizitoi 11 qytete ku u kontrolluan mbi 900 gra. Rreth 300 gra u ekzaminuan në Novi Sad.

Mbështetje të konsiderueshme ka dhënë edhe kompania Avon, e cila fitimin bruto nga shitja e produkteve speciale me fjongo rozë ia ndan fondit Action, më pas e drejton fitimin në donacione, fushata edukative dhe programe të organizatave që merren me këtë çështje të rëndësishme të grave.

Karvani është bërë projekti ynë tradicional me të cilin ne rregullisht inkurajojmë gratë që të ndërmarrin hapa parandalues dhe të theksojnë rëndësinë e informimit të rregullt për këtë sëmundje të egër. Më duhet të them që pa mbështetjen e kompanisë Avon, e gjithë puna do të ishte e kotë. Ne jetojmë në një botë ku idetë lindin për shkak të motivimit dhe vullnetit të mirë. Pa mbështetje në formën e një donacioni për realizimin e karvanit tonë “Bëhu e guximshme – kontrollo veten”, ideja nuk do të mund të realizohej – tha Ana Dornik, kryetare e shoqatës “Gruaja me Gruanë”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Avon Srbija (@avonsrbija)

Avon Maqedonia dhuroi për luftën kundër kancerit të gjirit

Me rastin e Tetorit Rozë, AVON Maqedonia dhuron 1,218,000 denarë për shoqatën Ezra, e cila ka për qëllim përmirësimin e shërbimeve shëndetësore për gratë që i nënshtrohen trajtimit të kancerit të gjirit dhe mbështetje më të mirë për pacientët.

Fondet e dhuruara do të përdoren për disa aktivitete kyçe, si dhurimi i pakove "rozë" që do t'u jepen 100 pacientëve të sapooperuar. Këto pako, të quajtura “Nga unë për ty”, do të përmbajnë produkte që u nevojiten grave që i janë nënshtruar operacioneve (jastëkë, batanije, produkte higjienike, proteza të buta të jashtme, guida informuese, kozmetikë, etj.). Pakot janë të dizajnuara posaçërisht sipas udhëzimeve të grave tashmë të operuara që kanë përvojë dhe dinë se çfarë nevojitet më shumë në ditët e para të operacionit.

Një nga aktivitetet janë konsultimet falas për rreth 200 gra me kancer të gjirit të cilat do të kenë mundësinë të marrin konsulta dhe këshilla nga mjekët onkologë në qytetin e tyre. Gjithashtu, 150 gra dhe anëtarë të familjeve të tyre të afërta do të marrin konsultime falas nga psikoterapistë, fizioterapistë dhe punonjës socialë, të cilët janë të rëndësishëm në përballimin e sfidave të përditshme. Në bashkëpunim me avokatët e rinj dhe Klinikën Juridike, shoqata do të ofrojë edhe këshilla juridike falas për të gjithë pacientët që kërkojnë mbështetje.

Credins Bank mbështeti fushatën #TetoriRozë

Stafi i Credins bank nga dega në Berat mbështeti aksionin #TetoriRozë, organizuar nga YWCA Albania, për të informuar dhe rritur ndërgjegjësimin për kancerin e gjirit.

Ata morën pjesë në një shëtitje nëpër qytet. Ata morën pjesë në dërgimin e mesazheve të mbështetjes dhe solidaritetit për çdo grua dhe duke kujtuar rëndësinë e kontrolleve të rregullta dhe ekzaminimeve parandaluese për zbulimin e hershëm dhe parandalimin e kancerit të gjirit.

Gold Gondola Zlatibor mbështeti gratë që mundën kancerin e gjirit

"Gold Gondola Zlatibor", në bashkëpunim me qendrën e këshillimit në Uzhice, Jefimija, forumin serb kundër kancerit të gjirit "Europa Dona Srbija" dhe shoqatën "Gruaja me gruan", organizuan një tubim në Tornik me gratë që e kanë tejkaluar këtë sëmundje.

Është thelbësore të mbështeten gratë që po luftojnë kancerin e gjirit. Si kompani me përgjegjësi shoqërore që promovon stile të shëndetshme jetese, është e natyrshme që ne të bashkojmë forcat në luftën kundër kësaj sëmundjeje të kohëve moderne., tha Bojana Bozhaniq, drejtoreshë e NP "Gold Gondola Zlatibor".

Gratë që kemi pritur kanë bërë shumë për të promovuar parandalimin e kancerit të gjirit dhe janë spikatur me qëndrimet dhe vendosmërinë e tyre për të ndryshuar ndërgjegjësimin për problemet që lidhen me vetë sëmundjen. Shumë studime kanë vërtetuar se natyra ka një efekt qetësues dhe terapeutik në mendje dhe trup. Të qenit në natyrë është një parakusht për ruajtjen e shëndetit të mirë. Ajo shtoi se i trajtuan ata me një "trajtim" Wellness malor Gondola në mënyrë që ata të ndjeheshin më mirë, më të relaksuar dhe më të fortë.

Regjistrohuni në aplikacionin tonë Giving Balkans për informacion të detajuar mbi dhurimin në këtë temë.

Regjistrohu në buletinin tonë nëse dëshiron çdo javë lajme të rëndësishme për filantropinë, dhurimin dhe teknologjinë për të mirën e përbashkët.