Aktorë të ndryshëm në komunitetin filantropik shpesh bashkohen në aksione të përbashkëta bamirëse për t'iu përgjigjur një nevoje në komunitetin e tyre, për të mbështetur ata që kanë nevojë për ndihmë, për të tërhequr vëmendjen në një temë të rëndësishme ose për të zgjidhur së bashku një çështje të rëndësishme strategjike.

Ne kemi shkruar pikërisht për aksione të tilla në rishikimin e ri të lajmeve të bamirësisë. Lexoni 11 histori të reja për aksionet e përbashkëta të kompanive, organizatave dhe qytetarëve për të mirën e përbashkët dhe aktivitete me përgjegjësi shoqërore të kompanive nga rajoni.

Të gjitha ngjyrat Panthenol për Tetorin Rozë

Kompania Galenika organizon një aktivitet të madh dhurimi për të shënuar muajin ndërkombëtar të luftës kundër kancerit të gjirit përmes fushatës Të gjitha ngjyrat Panthenol për Tetorin Rozë.

Mjetet e mbledhura në kuadër të fushatës do t'i dhurohen qendrës së grave Milica për nevojat e Qendrës Kombëtare për ofrimin e mbështetjes eksperimentale për gratë që vuajnë nga kanceri i gjirit dhe qafës së mitrës.

Galenika ndan 20 dinarë nga çdo produkt Panthenol i blerë gjatë muajit tetor, qoftë krem Panthenol, pomadë apo shkumë, thuhet në njoftimin për media të Galenika.

Bashkohuni në aksion deri në fund të tetorit dhe mbështetni luftën kundër kancerit të gjirit.

Aksioni humanitar i marketit PerSu Dinar i ngrohtë

Më 1 tetor, PerSu Market filloi fushatën humanitare Dinar i ngrohtë. Fushata zgjat deri më 31 tetor dhe nga çdo llogari e bërë në marketet PerSu gjatë kësaj periudhe do të ndahet nga një dinar në mënyrë që paratë e grumbulluara të përdoren për të blerë dru për ngrohje për 125 familje që kanë nevojë për ndihmë.

Aksionin humanitar “Dinari i ngrohtë” e organizojmë për të tetin vit me radhë. Deri më tani bashkë me bashkëqytetarët kemi ngrohur 700 banesa fqinje. Këtë vit në këtë mënyrë do të kujdesemi për 125 familje, ndryshe nga vitet e kaluara. Është shtuar numri i familjeve sepse këtë vit festojmë ditëlindjen e 25-të, por edhe për shkak të pandemisë globale që e vështirësoi edhe më shumë situatën dhe tani më shumë se kurrë dëshirojmë të takojmë ata që kanë më shumë nevojë për ndihmë. Ky numër mund të jetë më i lartë nëse më shumë bashkëqytetarë i përgjigjen thirrjes sonë dhe japin kontributin e tyre. Sa më shumë llogari të realizohen në marketet PerSu gjatë muajit tetor, aq më shumë familje nga lagjja jonë do të pajisen me dru për ngrohje për gjithë dimrin, thonë në marketet Persu.

Mbështetja për arsimin vazhdon – Nordeus pajis laboratorët në ETF

Me rastin e tetëmbëdhjetë viteve të ekzistencës së kursit të Inxhinierisë Softuerike dhe pranimit të një gjenerate të re studentësh, kompania Nordeus ka pajisur laboratorët në Fakultetin e Inxhinierisë Elektrike të Universitetit të Beogradit me kompjuterë dhe pajisje më të fundit që përmirësojnë punën praktike dhe aftësimin e gjeneratave të reja të studentëve.

Me synimin për të mbështetur arsimin dhe me rastin e këtij jubileu, Nordeus dhuroi tetëdhjetë kompjuterë dhe monitorë për Fakultetin e Inxhinierisë Elektrike të Universitetit të Beogradit. Pajisjet do të jenë në dispozicion të studentëve të interesuar për kërkime dhe trajnime në inxhinieri softuerike si pjesë e aktiviteteve kurrikulare dhe jashtëshkollore.

Bashkëpunimi mes Nordeus dhe Fakultetit të Inxhinierisë Elektrike filloi në vitin 2010 me bursa për studentët më të mirë të Inxhinierisë Softuerike. Në vitin 2014 laboratori i parë u pajis me dyzet e dy kompjuterë dhe monitorë. Në të njëjtin vit hapën një laborator unik për grafikë kompjuterike dhe realitet virtual, duke investuar në pajisje me vlerë 30,000 euro.

Ji aty. Ji një CE. fushatë për të mbështetur pacientët me kancer gjiri

Fushata Ji aty. Ji një CE, së bashku me aromën e re të Cedevita prej Grejpfrutit Rozë,  do të mbështesë punën e shoqatave për luftën kundër kancerit të gjirit në Kroaci, Slloveni, Serbi dhe Bosnjë e Hercegovinë me një donacion dhe një sërë aktivitetesh.

Përveç karakterit të dhurimit, fushata përfshin një sërë aktivitetesh edukative që synojnë mbështetjen psikologjike për pacientët dhe të afërmit e tyre. Ji aty. Ji një CE është vazhdimësi e platformës Cedevita Ji mirë. Ji një CE që synon të inkurajojë njerëzit e të gjitha brezave që të kujdesen për shëndetin e tyre mendor.

Si pjesë e fushatës, do të ofrohen donacione për shoqatat Europa Donna nga Kroacia, Serbia dhe Sllovenia, si dhe për shoqatën Think Pink nga Bosnja dhe Hercegovina. Qëllimi i përbashkët i këtyre shoqatave është promovimi i rëndësisë së parandalimit të hershëm përmes aktiviteteve të ndryshme humanitare dhe edukative dhe ofrimi i informacionit dhe mbështetjes për pacientët gjatë gjithë procesit të trajtimit.

Ju mund të kontribuoni në fushatë duke blerë Cedevita Grejpfrut Rozë në tetor.

Fushata Forca është brenda nesh

Kompania Salvus, në bashkëpunim me Shoqatat Europa Donna dhe Ne nuk jemi vetëm, nisën fushatën Forca është brenda nesh.

Gjatë muajit tetor, kompania Salvus do të dhurojë 10 HRK nga çdo shishe Solgar Skin, Nails and Hair Formula për shoqatat për asistencë psikologjike për pacientët me kancer gjiri, si dhe për projektin e transportit falas me taksi në kimioterapi.

Lindex dhe klientët kanë qenë në një mision të përbashkët për tetë vjet

Kompania Triple Jump Group, partneri franshizë i markës suedeze Lindex në Serbi, deri më tani ka dhuruar mbi 100 mijë euro në kuadër të fushatës Lindex Pink, të cilën e ka nisur për të mbështetur luftën kundër kancerit të gjirit. Këtë vit, për të tetën herë radhazi, nga 3 deri më 16 tetor, 10 për qind e të ardhurave nga shitja do t'i dhurohen Institutit të Onkologjisë dhe Radiologjisë të Serbisë.

Më shumë informacion rreth fushatës PINK dhe se si mund të përfshiheni mund të gjeni në webfaqen e markës Lindex.rs dhe profilet në Facebook dhe Instagram.

Lidl i ka dhuruar 1,800,000 Kryqit të Kuq të Serbisë

Nga 5 shtatori deri më 5 tetor, Lidl Serbia ndau nga 1 dinar për çdo produkt të blerë nga gama Homemade, with love, dhe 1,800,000 dinarë u mblodhën dhe iu dhuruan Kryqit të Kuq të Serbisë.

Ne u jemi mirënjohës të gjithë konsumatorëve që iu përgjigjën fushatës dhe e kuptuan rëndësinë e saj. Me këtë aksion humanitar arritëm të ndihmojmë sipërmarrjen vendase, e cila është gjithmonë pjesë thelbësore e biznesit tonë. Në të njëjtën kohë, ne dhuruam rreth 1,800,000 dinarë për qëllime bamirësie për një partner që kujdeset për bashkëqytetarët tanë çdo ditë, tha Aleksandra Miriq, specialiste e CSR në sektorin e komunikimeve korporative të Lidl Serbisë.

Mjetet e dhuruara për Kryqin e Kuq të Serbisë do të përdoren për themelimin e Qendrës Kombëtare të Trajnimit ku do të ofrohen trajnime për ofrimin e ndihmës së parë në arrest kardiak, pasi të dhënat tregojnë se gjithnjë e më shumë njerëz vuajnë nga sëmundjet koronare dhe sëmundjet e ngjashme.

Janë siguruar mjete shkollore për 400 fëmijë përmes fushatës Zemra për dije dhe asgjë më pak

Falë qytetarëve që iu përgjigjën fushatës Zemra për dije dhe asgjë më pak, kompania Svjetlostkomerc dhe Shoqata Pomozi.ba siguruan çanta dhe mjete shkollore në vlerë prej 13,963.49 KM për fëmijët e familjeve me status të dobët social dhe ekonomik.

Arritëm të gëzojmë rreth 400 fëmijë dhe të ndriçojmë fillimin e vitit të ri shkollor. Bëhet fjalë për fëmijë, prindërit ose kujdestarët e të cilëve jetojnë në kushte shumë të vështira dhe nuk mund t'u sigurojnë gjithçka që u nevojitet për në shkollë. Jemi të lumtur dhe jashtëzakonisht mirënjohës që këtë vit patëm mbështetjen e kompanisë Svjetlostkomerc dhe që shumë qytetarë iu përgjigjën fushatës për t'i ndihmuar fëmijët, thonë nga shoqata Pomozi.ba.

Flex Credit dhuroi të parin nga 25 këndet e planifikuara për fëmijë

Kompania financiare Flex Credit dhuroi të parin nga 25 këndet e planifikuara për fëmijë në vendbanimin Duzhlak në Shtip. Sipas Goran Arsov, pronar i kompanisë, në këtë mënyrë fëmijëve u sigurohen kushte më të mira.

Ne hapëm të parin nga 25 këndet e lojërave për fëmijë në vendbanimin Duzhlak. Si kompani me përgjegjësi shoqërore, ne planifikojmë të dhurojmë në disa qytete të Maqedonisë. Për të vegjlit kemi siguruar një park për fëmijë ku do të kenë mundësi të luajnë dhe të argëtohen pa pengesa. Qëllimi ynë është t'u ofrojmë më të rinjve tanë kushtet më të mira të mundshme dhe të inkurajojmë buzëqeshjen e fëmijëve. Prandaj ne vazhdojmë të investojmë që ata të kenë lojë fëmijësh pa brenga. Ne në Flex Credit e dimë se çdo buzëqeshje është e rëndësishme, shpjegon Arsov.

Limak Shkup mbështeti SOS Fshatin e Fëmijëve duke marrë pjesë në Maratonën Wizz Air

Ekipi i kompanisë Limak Shkup mori pjesë në maratonën e sivjetme të Wizz Air, një nga ngjarjet më të mëdha në Maqedoninë e Veriut, për të mbështetur SOS Fshatin e Fëmijëve në këtë vend.

Në këtë mënyrë janë mbledhur 155,000 denarë dhe kompania Limak ka fituar statusin e mikut SOS.

Kjo maratonë është e rëndësishme për garuesit, por është gjithashtu një platformë thelbësore që ne të dërgojmë një mesazh dhe të ndërgjegjësojmë për mbështetjen që duhet t'i ofrojmë SOS Fshatit të Fëmijëve në Shkup. Shpresojmë që shumë kompani dhe individë do ta mbështesin këtë organizim së shpejti, tha me këtë rast kryetarja e kompanisë, Ebru Ozdemir.

Mbështetje për fëmijët me sindromën Down

Cambridge Clinical Laboratories Albania do të mbështesë Fondacionin Down Syndrome Albania duke financuar gjysmën e kostos së ekzaminimeve të fëmijëve dhe duke ofruar një zbritje prej 20% në shërbimet e përdorura nga prindërit e tyre.

Siç thonë ata, në këtë mënyrë duan të ndikojnë në cilësinë e jetës dhe kujdesin shëndetësor të fëmijëve me sindromën Down dhe familjeve të tyre.

Ne besojmë se do të gjeni kohë, mënyra dhe frymëzim për të mbështetur një nga aksionet e vazhdueshme.

Për të gjetur histori bamirësie dhe informacione të vlefshme në kutinë tuaj hyrëse çdo javë që do t'ju ndihmojnë të përmirësoni punën tuaj dhe të kontribuoni për të mirën e përbashkët, regjistrohuni në buletinin tonë.