A e dini se me iniciativën e OKB-së, që nga viti 2012, Dita Ndërkombëtare e Bamirësisë festohet çdo 5 shtator?

Është dita e përvjetorit të vdekjes së Nënë Terezës, e cila shërben si një mundësi për të kujtuar se sa e rëndësishme është të ndihmojmë të gjithë ata që kanë nevojë për ndihmë, vëmendje dhe kujdes, si dhe rëndësinë e filantropisë në emergjenca dhe kriza humanitare.

Nëpërmjet aksioneve të ndryshme humanitare dhe vullnetare në mbarë botën vihet në dukje rëndësia e dhurimit dhe ndihmës së të tjerëve, promovohet bamirësia dhe theksohet se veprat e mira, të cilat vijnë në trajta dhe forma të ndryshme, kanë një rëndësi të paçmuar për komunitetin.

Me këtë rast, ne kemi veçuar mundësitë për vepra të mira në të gjithë Ballkanin Perëndimor. Hidhini një sy sugjerimeve tona për vepra të mira që mund t'i përdorni për të shënuar Ditën Ndërkombëtare të Bamirësisë dhe çdo ditë tjetër.

Përkrahni shoqatën “Humanolovci” në fushatën për blerjen e pajisjeve mjekësore për repartin e fëmijëve

Shoqata “Humanolovci” nga Loznica zhvillon aksione të ndryshme humanitare në qytetin e saj. I fundit ka për qëllim mbledhjen e parave për blerjen e pajisjeve mjekësore që do t'i dhurohen departamentit të neonatologjisë në Spitalin e Përgjithshëm në Loznicë.

Falë mbështetjes së bashkëqytetarëve, ata kanë grumbulluar rreth gjysmën e shumës së nevojshme. Aksionin e tyre mund ta përkrahni me një donacion ose duke blerë bluzat humanitare të shoqatës. Gjeni më shumë informacion në profilin e shoqatës në Instagram.

Mbështetni luftën kundër kancerit të gjirit - regjistrohuni "Garën për shërim"

"Gara për shërim" - Gara/Shëtitja për Shërimin po mbahet për të trembëdhjetën herë në BeH dhe qëllimi i saj është shëndeti i grave, rritja e ndërgjegjësimit rreth kancerit dhe promovimi i zbulimit të hershëm të sëmundjes.

Kjo ngjarje tregon rëndësinë e ekzaminimeve parandaluese dhe ju mund të tregoni mbështetjen tuaj duke vrapuar ose duke ecur - më 25 shtator të këtij viti. Regjistrimi është simbolik 10 KM, dhe fondet e grumbulluara ofrojnë pajisje të ndihmës së parë për gratë e sapooperuara dhe ekzaminime mamografike falas në zonat rurale.

Për informacion të detajuar dhe regjistrim, vizitoni Linkun.

Mbështetni fushatën "Dhuro një shujtë"

Projekti “Shujta për të gjithë” është i përhershëm dhe një nga projektet më të mëdha të organizatës Pomozi.ba. Në kuadër të projektit shpërndahen më shumë se 1,000 shujta çdo ditë për të moshuarit, të sëmurët dhe të pambrojturit në Sarajevë, Varesh, Visoko, Breza, Travnik, Vitez, Donji Vakuf, Skender Vakuf/Knezhev, Kotor Varosh, Bihaq, Bosanska Krupa, Cazin, Kozarska Dubica dhe Prijedor.

Në kuadër të këtij projekti, u ofrohet përkrahje edhe kuzhinave më të vogla lokale.

Projekti mund të mbështetet duke telefonuar në numrin 17001 dhe duke dhuruar kështu 2 KM ose një vakt.

Për më shumë detaje rreth vetë projektit dhe mënyrave shtesë të mbështetjes, vizitoni webfaqen e shoqatës.

Ndihmoni Kuzhinën e Solidaritetit për të siguruar ushqim për banorët më të rrezikuar të Novi Sadit

Kuzhina e solidaritetit, një kolektiv që përgatit ushqime për qytetarët në margjinat e shoqërisë, fton të gjithë qytetarët që sipas mundësive të dhurojnë para për blerjen e ushqimit sepse numri i përdoruesve të shërbimeve të tyre po rritet.

Ju mund të ofroni mbështetje menjëherë duke dhuruar në llogarinë e mëposhtme:

325-9500700045352-36 (banka OTP)

Qëllimi i pagesës: Kuzhina e Solidaritetit Kombëtar

Pranues: Shoqata "Qendra Rinore CK13", Vojvode Bojoviqa 13, Novi Sad.

Bëj një vepër të mirë për SOS Fshatrat e Fëmijëve

Kompania Delhaize Serbia këtë vit po zbaton aksionin tradicional “Një vepër e mirë për SOS Fshatin e Fëmijëve”. Duke blerë artikuj të caktuar në objektet Tempo, Maxi dhe Shop&Go në të gjithë Serbinë, ju mbështesni fëmijët që janë përfitues të shërbimeve të SOS Fshatit të Fëmijëve Serbi.

Nga çdo fletore, shkumës me ngjyrë dhe stilolaps të shitur, ndahet një dinar, nga një mbajtëse lapsash 10 dinarë dhe nga një çantë 50 dinarë për të mbështetur këtë organizatë.

Mbështetni "Staro Brdo", të vetmin azil në Ballkan që kujdeset për kuajt e braktisur

“Staro Brdo”, azili i parë dhe i vetëm në Ballkan që kujdeset për kuajt (si dhe kafshët e tjera) të braktisur, të keqtrajtuar dhe të lënë pas dore, festoi së fundmi ditëlindjen e tij të shtatë.

Me afrimin e motit më të ftohtë, nevojat bëhen më të mëdha dhe vullnetarët punëtorë kanë nevojë për mbështetjen e komunitetit për të vazhduar kujdesin për banorët e strehës në mënyrën më të mirë të mundshme.

Ju mund të ofroni mbështetje me dhurim ose birësim, dhe për informacion mbi nevojat më aktuale, ndiqni "Staro Brdo" në Instagram.

Mbështetni BELhospice

BELhospice është organizata e parë e specializuar, që prej 18 vitesh ofron shërbime të kujdesit paliativ falas për pacientët me kancer dhe ndihmon familjarët e tyre të tejkalojnë situatat e vështira.

Që nga shkurti i këtij viti, ata kanë nisur një program pilot të mbështetjes për fëmijët. Dy trajnime të akredituara për mbështetjen e fëmijëve dhe të rinjve në procesin e pikëllimit dhe mbështetje për anëtarët e rritur të familjes janë gjithashtu të reja.

Ju mund të mbështesni punën e Belhospice duke u bërë vullnetarë ose duke dhuruar.

Një ballo e madhe humanitare do të mbahet në Pallatin e Bardhë më 10 shtator dhe është një nga ngjarjet më të rëndësishme humanitare ku priten mbi 300 të ftuar. Tema e ballos është "Ëndrra e një nate vere".

Një nga mënyrat vazhdimisht të mira dhe të lehta për të mbështetur komunitetin është një dhurim online, dhe ne ju kujtojmë platformat për dhurime online përmes të cilave, në të gjithë rajonin, mund të mbështesni idetë e mira në komunitetin tuaj.

Çfarë vepre të mirë do të bëni sot?