Pojedinci | Giving Balkans

Pojedinci

Učenici Osnovne škole „Petar Leković“ iz Požege uoči Nove godine na gradskom trgu prodavali su svoje rukotvorine i kolače, a novac je preko humanitarne organizacije „Dečja radost“ iz Gnjilana uplaćen deci sa Kosova i Metohije u akciji „Novogodišnji dečji karavan“.

Saznaj više

Novi ciklus konkursa "Oni su heroji", u organizaciji Delegacije Evropske unije u Srbiji, traje do 26. januara.

Saznaj više

Minula godina u Sremskim Karlovcima, po mišljenju mnogih, protekla je u znaku humanitarnih akcija koje je organizovala Fejsbuk grupa „Sremski Karlovci aktuelno”. Ako se zna da je samo tokom 2021. godine sakupljeno 1,8 miliona dinara za lečenje bolesne dece, a sa novcem koji je prikupljen od 15. novembra 2020, kada su devojke koje stoje iza te Fejsbuk grupe pokrenule prvu akciju, 2,5 miliona dinara, onda je jasno koliko je upešan bio njihov humanitarni rad.

Saznaj više

Nišlija Nenad Popović odlučio je da napravi poprilično dugačku „šetnju“ kroz Srbiju dužine 1.300 km, kojom pokušava da „privuče“ donacije za novi dom za Martinu porodicu.

Saznaj više

Povodom nastupajućih novogodišnjih i božićnih praznika, učenici i zaposleni Mlekarske škole sa domom učenika „Dr Obren Pejić“ realizuju humanitarnu akciju prikupljanja novčane pomoći.

Saznaj više

U dvorištu Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju organizovana je akcija prednovogodišnjeg druženja namenjena korisnicima usluga ove ustanove.

Saznaj više

Ovih dana svedoci smo toga da su promene moguće i da ih često mogu pokrenuti „obični“ ljudi, građani koji žele da doprinesu svojoj zajednici. Neki od njih sada su nagrađeni za ono što su nesbično radili tokom ove godini i to u oblastima kao što su zaštita životne sredine, komunalni problemi, podrška samohranim roditeljima, pomoć mamama, podrška osobama sa autizmom, korišćenje inovatinih tehnologija u odbrani aktivizma.

Saznaj više

U gunguli Knez Mihailove ulice u Beogradu izdvaja se jedna grupa mladih – obično jednom nedeljno možete da ih primetite pri početku ulice kako sviraju i pevaju. Među njima je i jedna Marija, devojka koja otkriva poseban razlog zbog kog peva u Knezu.

Saznaj više

Priće o humanosti i dobročinstvu su one koje nas najviše obraduju, pa ih sa zadovoljstvom delimo kako bi dobra dela inspirisala što veći broj naših sugrađana. Jedna od zanimljivih akcija nam stiže u organizaciji Humanitarne knjižare i Humanitarnog kutka. Trenutno funkcionišu kao Facebook grupa, ali je u planu i registracija udruženja. Reč je o aukcijskoj prodaji knjiga i ostalih predmeta, gde pobednik aukcija uplaćuje sav iznos korisniku jedne od sledećih fondacija: Budi Human, Podrži život, Budi Srećan ili Pokreni život.

Saznaj više

Ljubiša Šljivić iz Kragujevca, posle 62 dana i pređenih 1.020 kilometara, u nedelju 28. novembra je stigao na Trg kod krsta. Time je okončan još jedan humanitarni podvig ovog sugrađanina, koji je 28. septembra krenuo pešice ka Kragujevcu iz svog rodnog sela Donje Biljane kod Zadra. Cilj pohoda je prikupljanje sredstava za četvorogodišnjeg dečaka Iliju Milanovića iz Kosjerića, da ozdravi i načini svoj prvi korak.

Saznaj više