Priče | Giving Balkans

Priče

U subotu, 24. jula, ljubitelji limunade i dobrih dela koji se nađu u Beogradu, Vršcu ili Pančevu, biće u prilici da uživaju u ovom citrusnom osveženju koje će biti humanitarnog karaktera. Lokali koji učestvuju u akciji biće obeleženi posterom i flajerima, a spisak i mapu možete pronaći na društevnim mrežama Svratišta za decu.

Saznaj više

Humanitarne akcije lokalnih zajednica često mogu da budu inspiracija svakom pojedincu, jer upravo one dokazuju da mala udruženja ili ustanove zajedničkim naporima mogu zaista da naprave značajnu razliku. Tako je i nedavna akcija jedne predškolske ustanove u Sremskoj Mitrovici pomogla da se za nekoliko sati prikupe sredstva za lečenje tri sugrađanke.   

Saznaj više

„Svetionik znanja" ponovo pruža priliku srednjoškolcima da uz mentorsku pomoć i kroz kreativan timski rad savladaju osnove pisanja i prezentovanja projekata. Takmičenje se održava petu godinu zaredom, a biće započeto svečanim otvaranjem u Valjevu od 3. do 5. septembra.

Saznaj više

Četvorica mladih studenata iz Subotice sa sportskim duhom i velikim srcem ovih dana privukli su pažnju javnosti zbog sopstvene humanitarne inicijative. U okviru ove akcije, Aleksa, Igor, Andrej i Veljko biciklima putuju do Španije kako bi prilikupili novac za NURDOR (Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka).

Saznaj više

U cilju ulepšavanja životnog prostora brojnih vrsta u Zoo vrtu „Palić”, pokrenut je Program usvajanja životinja. Programu se mogu pridružiti svi građani koji žele da poboljšaju njihov život, uz priliku da obraduju svoje najbliže. Tako je jedna baka iznenadila unuka posebnim poklonom – lavom.

Saznaj više

Humanitarna akcija „Slatko druženje za NURDOR" omogućava svim građanima da slanjem SMS poruke podrže akciju Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka, a u okviru inovativne kampanje građani će moći i da se počaste kuglom sladoleda u Pelivan poslastičarnici u Beogradu.

Saznaj više

Humanitarno takmičenje u izradi medenjaka nikog ne ostavlja ravnodušnim. Tako će prihodi prodaje najboljih ručno izrađenih poslastica sa prvog Sajma medenjaka u Novom Sadu biti usmereni na lečenje bolesne dece u okviru Fondacije „Budi human”.

Saznaj više

Učenici niških srednjih škola organizovali su radionicu na temu socijalne inkluzije i humanitarnu prodajnu izložbu.

Saznaj više

Vaso Milekić iz Plandišta organizovao je nesvakidašnju akciju prikupljanja pomoći za svog prijatelja.

Saznaj više

Ivan Mladenović krenuo je peške od Šida do Jerusalima sa ciljem da animira ljude i javnost kako bi se prikupila novčana sredstva za lečenje njegovog osmogodišnjeg sugrađanina Lazara Arsenića, dečaka sa autizmom.

Saznaj više