Priče | Giving Balkans

Priče

Kada je Filip Reljić, majstor za tetovaže, pročitao da je iz pekare u Zemunu ukradena kutija za donacije Aleksandri Uzelac kojoj je novac neophodan za lečenje, odlučio je da svojim doprinosom pomogne ovoj dvogodišnjoj devojčici i njenoj porodici da brže dođu do neophodnih sredstava. 

Saznaj više

Crvena zvezda je društveno odgovoran klub koji to dokazuje iz dana u dan. Upravo zato su već dugi niz godina deo akcije „Čep za hendikep“, a njihova saradnja sa pomenutim udruženjem koje brine o osobama sa invaliditetom je i više nego uspešna.

Saznaj više

Povodom obeležavanja Svetskog dana deteta, 20. novembra je u holu Gradskog kulturnog centra od 12 do 19 časova održan NURDOR humanitarni bazar. Ova humanitarna akcija imala je za cilj da upozna građane Užica i okoline sa radom Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka NURDOR, a rezultati su bili sjajni: prikupljeno je 76.090 dinara.

Saznaj više

Već treću godinu zaredom, kompanija DM drogerie markt daje novo značenje „Crnom petku“, kada umesto dodatnih popusta, pet procenata od prometa ostvarenog tog dana donira u humanitarne svrhe. Tako je i ovog poslednjeg petka u novembru DM prikupio 3,5 miliona dinara koji su potom upućeni narodnim kuhinjama Crvenog krsta Srbije.

Saznaj više

"Real Knitting" je društveno odgovorna kompanija čije je rukovodstvo odlučilo da pomogne rad Osnovne škole „Aleksa Šantić” iz Nove Gajdobre. Ovo preduzeće je prepoznato od strane svojih sugrađana i nagrađeno priznanjem u okviru projekta „Naše komšije velikog srca".

Saznaj više

Grad Niš će dobiti prvi humanitarni parking pored OŠ „Sveti Sava", a sva prikupljena sredstva od naplate ove usluge na 200 mesta su namenjena lečenju dece.

Saznaj više

„Podne tetoviranja humanitarnog karaktera” naziv je humanitarne akcije koja je održana u „Rok Klubu Zaječar”, u subotu 6. novembra. Sva prikupljena sredstva biće uplaćena na račun Dušana Jakšića, koji se bori sa opakom bolešću, a kome je sve manje vremena na raspolaganju.

Saznaj više

Četvrta emisija po redu u okviru projekta „Naše komšije velikog srca“ u kojoj se, na osnovu velikog broja pristiglih predloga građana, predstavila Radojka Mihajlov. Radojka je Naša komšinica velikog srca. Hvala ti na svemu!

Saznaj više

Milorad Velić iz Stare Pazove odlučio je da proda svoju „vespu“ sa prikolicom, a celokupan iznos odlučio je da nameni maloj Teodori, kojoj je neophodan novac kako bi se što pre operisala u inostranstvu. 

Saznaj više

Na drugoj Srpskoj filantropskoj gala večeri u Njujorku, zahvaljujući donacijama prisutnih zvanica, prikupljeno je 70.200 dolara za "IT Bootcamp", besplatnu školu za prekvalifikaciju u Srbiji. Domaćini večeri bili su srpski glumac Nikola Đuričko i Gordana Jelić, članica Srpskog filantropskog udruženja.

Saznaj više