Kako bi pomogao u lečenju desetogodišnjeg Mihajla Stamenkova iz Pirota, Nišlija Đorđe Marinković odlučio je da biciklom pređe više od dve i po hiljade kilometara preko Alpa, Pirineja i drugih evropskih planina. Krenuće iz Švajcarske, a put planira da, za oko dva i po meseca, završi u Španiji.

Nadam se da ću inspirisati ljude da pomognu makar slanjem sms poruke 1103 na 3030. Na putu ću nositi i baner koji bi trebalo da privuče pažnju ljudi da doniraju. Pozivam i veće kompanije da pomognu donacijom od 1.000 dinara za svaki pređeni kilometar, a svaku od četiri planirane etape nazvaću po donatoru, rekao je mladi lekar za Euronews Srbija.

On je pozvao ljude da zaprate i njegovu instagram Stranicu "_cyclingforlife", gde će objavljivati fotografije sa puta.

Desetogodišnji Mihajlo Stamenkov boluje od Dišenove mišićne distrofije. Za lek i fizikalne terapije potrebna mu je novčana pomoć. Lek Atularen košta oko 400 hiljada evra i još nije odobren u Srbiji. Da bi imao efekta, deca koja ga primaju moraju ostati na nogama, a većina obolele dece prestaje da hoda oko 12. godine života.

Svi koji žele da podrže Mihajla mogu to učiniti slanjem SMS poruke 1103 na broj 3030 ili donacijom na neki od računa Fondacije Budi human.

Izvor: euronews.rs