Donacije građana | Giving Balkans

Donacije građana

Udruženje „Humanolovci“ iz Loznice sprovodi različite humanitarne akcije u svom gradu, a najnovija je namenjena prikupljanju novca za kupovinu medicinskog aparata koji će donirati odeljenju neonatologije u Opštoj bolnici u Loznici.

Saznaj više

Na Borskom jezeru nedavno je održan humanitarni turnir u odbojci na pesku sa ciljem prikupljanja novca za porodicu Sokočanin, kako bi mogli da ostanu u kući u kojoj žive već decenijama.

Saznaj više

Fondacija “Pokreni život” otvoriće prvu humanitarnu prodavnicu u Leskovcu u ulici Babičkog odreda broj 21, koja će sa radom zvanično početi polovinom jula.

Saznaj više

Skoro dve trećine mladih povremeno ili redovno daje donacije u dobrotvorne svrhe i to najčešće za dobrobit dece i porodica u Srbiji, pokazalo je istraživanje koje je nedavno radio UNICEF putem U-report platforme.

Saznaj više

Srednjoškolci prokupačkih škola učestvovali su na humanitarnom turniru u košarci, fudbalu i odbojci koji je održan na inicijativu Đačkog parlamenta Gimnazije, a sa koga će sav prihod biti doniran za lečenje devetogodišnje Danice Petković.

Saznaj više

U susret Danu majki, koji je širom sveta obeležen 8. maja, organizacija WWF Adria organizovala je kampanju Ovog Dana majki pomozi Majci prirodi

Saznaj više

Udruženje „Uvek sa decom“ i Udruženje „Ognjište“ organizuju humanitarnu akciju „Tri miliona koraka - za besplatan smeštaj deci oboleloj od raka sa porodicom“ koja počinje danas u mestu Omoljica kod Pančeva i završava se 22. maja 2022. u manastiru Ostrog. 

Saznaj više

U Srbiji na granici apsolutnog siromaštva živi 7 odsto stanovništva, odnosno, gotovo pola miliona ljudi. U riziku od siromaštva je gotovo četvrtina populacije (23,2%), dok su količine donirane hrane trenutno nedovoljne.

Saznaj više

Srpski filantropski forum i Banka hrane Beograd nastavljaju da se bavi temom donacija hrane i da ukazuju na važnost doniranja hrane i podrške ugroženom stanovništvu, ali i značaj uspostavljanja stimulativnog okvira i ukidanja PDV-a na donacije hrane koje će omogućiti rast donacija hrane.

Saznaj više

Ikonice, magneti, privesci nastali na CNC laseru, držači čuvarkuće sa 3D štampača, korpice za uskršnja jaja od papira za reciklažu, razne torbice samo su neki od upotrebnih predmeta nastalih u školskim radionicama Mašinsko-tehničke škole "14. oktobar" iz Kraljeva koji su bili izloženi na humanitarnoj prodaji nedavno održanoj u ovoj školi.

Saznaj više