Trojica Zrenjaninaca, Nikola Pešić, Dušan Mudrić i Željan Popov, odlučila su da se biciklima zapute na put od Zrenjanina do Soluna, dug 800 kilometara, sa humanim ciljem.

Moji drugari i ja odlučili smo da se otisnemo na put, zvaničnom biciklističkom rutom EuroVelo 11. Ruta je duga oko 800 kilometara, a veći gradovi koje ćemo obići su Pančevo, Smederevo, Jagodina, Niš, Leskovac, Skoplje, Solun, kaže Nikola Pešić za Zrenjaninski.com.

Oni su odlučili da celoj akciji daju i humanitarni karakter, odnosno da rade na prikupljanju sredstava za Svratište za decu u Beogradu.

Moj doprinos u celoj priči biće da svakog dana, oko 19 časova, objavim dešavanja tog dana na svom Fejsbuk profilu i na taj način podstaknem sve moje prijatelje da budu deo humanog čina. Sama ideja je da našu avanturu „naplaćujemo“ po principu jedan kilometar – jedan dinar. Naravno, na ljudima je da uplate iznos koji njima odgovara , objašnjava Pešić za Zrenjaninski.com.

On veruje da će akcija biti uspešna, jer je slična organizovana prošle godine, kada su prikupljana sredstva za „Dečje selo“ u Sremskoj Kamenici.

Svi koji žele da i sami podrže Svratište, mogu to učiniti donacijom na neki od sledećih načina:

Uplatom na račun: 205-201979-13 Komercijalna banka
Primalac: Centar za integraciju mladih, Šajkaška 27/40, 11000 Beograd
Svrha uplate: Za održivost Svratišta

Donacijom putem PayPal-a na: svratistebeograd@gmail.com

Izvor: zrenjaninski.com