Korporativna filantropija | Giving Balkans

Korporativna filantropija

Jelen pivo i Apatinska pivara su tokom praznika mislili na one kojima je podrška neophodna. Uoči Nove godine sakupljeno je i donirano skoro dve tone čepova udruženju „Čep za hendikep“, čime su obezbeđena dodatna sredstva za kupovinu ortopedskih pomagala.

Saznaj više

Devetogodišnja devojčica iz Paraćina, Kristina Kika Vasić, koja je privukla veliku pažnju pobedama na takmičenjima i nastupima u Srbiji i inostranstvu, u ovoj godini sviraće na profesionalnom saksofonu koji će doprineti njenim novim uspesima.

Saznaj više

Decembar i novogodišnji praznici period su darivanja i radosti. U tom duhu Sport Vision i Adidas su pokrenuli humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za Centar za integraciju mladih, tako što će donirati 10 odsto od svake online kupovine adidas proizvoda na sajtu Sport Vision, u periodu od 13. do 31. decembra.

Saznaj više

Ariel, jedan od vodećih brendova kompanije Procter&Gamble, podržava nameru Divac Fondacije da zasadi mlade sadnice drveća u parku na Ušću, koja je deo kampanje „Svaki stepen je važan. Svako drvo je važno”.

Saznaj više

Nakon ostvarene pobede u sklopu internog takmičenja u prodaji povodom proslave 10. rođendana JYSK Srbija, zaposleni su odlučili da osvojenu nagradu preusmere na pomoć onima kojima je najpotrebnija – skromnoj osmočlanoj porodici iz Velike Sejanice kod Leskovca.

Saznaj više

Digitalna platforma za donaciju hrane „Tanjir po tanjir“ maloprodajnog lanca Delez Srbija izabrana je kao jedan od pobedničkih projekata konkursa „Šampioni održivosti“. Ova vredna nagrada, koja pokazuje kontinuiran pristup kompanije u oblastima upravljanja viškovima hrane i donacijama, dodeljena je tokom Nedelje održivog razvoja i poslovanja koju su Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv organizovali u okviru Platforme „Održivi razvoj za sve“ koju podržavaju vlade Švajcarske i Nemačke, a sprovodi GIZ.

Saznaj više

Crvena zvezda je društveno odgovoran klub koji to dokazuje iz dana u dan. Upravo zato su već dugi niz godina deo akcije „Čep za hendikep“, a njihova saradnja sa pomenutim udruženjem koje brine o osobama sa invaliditetom je i više nego uspešna.

Saznaj više

Već treću godinu zaredom, kompanija DM drogerie markt daje novo značenje „Crnom petku“, kada umesto dodatnih popusta, pet procenata od prometa ostvarenog tog dana donira u humanitarne svrhe. Tako je i ovog poslednjeg petka u novembru DM prikupio 3,5 miliona dinara koji su potom upućeni narodnim kuhinjama Crvenog krsta Srbije.

Saznaj više

Grad Niš će dobiti prvi humanitarni parking pored OŠ „Sveti Sava", a sva prikupljena sredstva od naplate ove usluge na 200 mesta su namenjena lečenju dece.

Saznaj više

U okviru projekta „Umetnost u prolazu“ organizacije Street Art Belgrade postavljeni prvi 3D modeli murala za slepe i slabovide osobe u Srbiji. Prvi modeli bili su postavljeni na dve lokacije na Vračaru. U zadnjem dvorištu pozorišta „Puž“, gde se nalazio model žirafe, i u Sinđelićevom sokačetu gde je bio izložen model vuka.

Saznaj više