Zrenjanin | Giving Balkans

Zrenjanin

Na dečijem odeljenju gradske biblioteke u Zrenjaninu, pored stalne postavke za aktivnosti članova i članica, postoji i NURDOR kutak.

Saznaj više

Trojica Zrenjaninaca, Nikola Pešić, Dušan Mudrić i Željan Popov, odlučila su da se biciklima zapute na put od Zrenjanina do Soluna, dug 800 kilometara, sa humanim ciljem.

Saznaj više

Na fejsbuk grupi Tate za decu njeni osnivači su nedavno podsetili kako su pre godinu dana obnovili dečije igralište na 4. julu u Zrenjaninu.

Saznaj više

Kada neko učini nešto dobro, vi učinite dobro nekom drugom, on nekom trećem i tako se pravi krug dobrih dela. Na tu mudrost akademika Vladete Jerotića podsetio je Nenad Blažin Blaža, ističući da je to moto u radu zrenjaninske Fejsbuk grupe „Tate za decu”. Osnovali su je i Darko Nađalin i Predrag Nenin, drugari sa „Jula-D3”. Ova mala, plemenita skupina nastoji da pomogne prvenstveno deci i broji 1.100 članova.

Saznaj više

Dodelom više od 200 kilograma slanih i slatkih proizvoda deci u pet u gradskih ustanova i udruženja, još jednom je istaknut značaj humanitarne akcije „Sportom za bolje sutra“ koja obeležava tri godine postojanja. Donacija prikupljena tokom Zimskog turnira u malom fudbalu nastavlja kontinuitet ideje inicirane septembra 2018. godine potpisivanjem sporazuma o saradnji između Grada Zrenjanina, organizacije Crvenog krsta, Centra za socijalni rad, Saveza za školski sport, Sportskog saveza grada i Javne ustanove „Sportski objekti”.

Saznaj više

U gradu u kome je voda 18 godina zabranjena za piće, gde se po kućama i stanovima gomilaju plastični baloni, a ima ih i na terasama i iskaču iz gepeka automobila, dvoje maštovitih Zrenjaninaca osmislilo je kako ih reciklirati i dalje koristiti.

Saznaj više

Deda Mraz je 25. decembra, na Božić po gregorijanskom kalendaru, svratio u Zrenjanin kako bi pomogao napuštenim životinjama i odlučio je da to ponovo uradi uoči proslave Nove godine po julijanskom kalendaru. On se sa Zrenjanincima družio 13. januara od 17 časova u mini-pivnici “Nomad Beer House ”, Miletićeva 3.

Saznaj više

Udruženje ljubitelja prirode i životinja „Zelene šape“ organizovalo je humanitarnu žurku za preko 120 napuštenih životinja u subotu, 13. novembra, u baru ,,Mahadeva“ u Zrenjaninu.

Saznaj više

Nema deteta koje ne voli rođendan i poklone, tako i Zrenjaninka Matea Balani (11) svake godine uživa u slavlju sa svojim drugarima. Ipak, ona se razlikuje po tome što svoje poklone poklanja drugoj deci.

Saznaj više