Giving Balkans | Powered by Catalyst Balkans

Податоци за општественото добро.

Од јануари 2015 имаме евидентирано

26851097.95

вредност на донации

1141

донатори

1490

приматели на донации

Background Slide

Што е Giving Balkans?

Divider text here
Giving Balkans е прва база на податоци за филантропијата во Западен Балкан.

Зошто

Со креирање на отворено општество и одржлив филантропски екосистем, сакаме да ги мултиплицираме добрите дела направени од страна на донаторите и непрофитните организации.

Како

Ние ги евидентиравме сите индивидуални, масовни, корпоративни донации, како и донациите од приватните фондации и дијаспората во последниве 4 години, а сега ги споделуваме податоците со вас.

Што

Тука, на едно место, може да најдете табели и визуелни извештаи за донации кои ќе ви помогнат при планирање и донесување на одлуки.

Сакате да научите нешто повеќе за Giving Balkans базата на податоци?
Доколку собирате средства или ги донирате, или едноставно сакате да дознаете повеќе за филантропијата во регионот, ова е вистинската алатка за вас.

Бидете дел од заедницата

Divider text here
Giving Balkans содржи податоци за донации во Западен Балкан почнувајќи од јануари 2015та година се до денес. Тоа се повеќе од 25.000 различни донации. Меѓутоа приказната за филантропијата не завршува тука. Внесете ги податоците за донација која што вашата организација ја остварила или добила и направете ја вашата работа уште потранспарентна.

Филантропијата во вестите

Погледнете ја нашата дневна селекција на инспиративни приказни за донирање на Балканот.

Можности за донирање

Најдете и вклучете се во важни проекти и посебни случаеви на кои им е потребна поддршка веднаш.

Blog

Прочитајте ги нашите неделни совети, успешни приказни и одлични практики во невладиниот сектор.