Ако го посетите трговскиот центар Рамстор до 27 декември, добро погледнете во нивната голема елка. Таму може да се види би сакале децата во згрижувачки семејства да добијат оваа сезона. И ако се чувствувате креативни, осигурете се дека ќе го подготвите својот подарок и ќе го испорачате на здружението Проект за среќа до 17-ти декември кои ќе подаруваат подароци на деца низ цела Македонија.

Десета година по ред Рамстор ја постави Новогодишна елка на желби. Дел од декорациите на дрвото се желбите запишани од деца без родителска грижа. Трговскиот центар го води проектот заедно со Црвениот крст Скопје и градот Скопје. Можете да изберете еден или повеќе подароци што сакате да ги дадете, и секако да го купите токму таму во трговскиот центар.

Проектот Среќа неодамна ја започна иницијативата "И јас сум Дедо Мраз" преку која ќе  се собираат подароци за деца од социјално загрозени семејства. Минатата година успеаа да соберат 3.500 подароци и се надеваат дека ќе го надминат рекордот оваа година.

Погрижете се да ги оставите подароците на Нано Бар во Скопје до 17 декември, бидејќи тие ќе почнат да ги доставуваат до децата по тој датум.

Ве охрабруваат да донирате подароци, играчки или облека купени во продавници. Кога ќе го завиткате подарокот, осигурајте се дека ќе укажете на децата за која возраст или пол подаркот е најсоодветен. И не заборавајте да направите слика со подароците и да ја споделите на вашите социјални медиуми користејќи # ијассумдедомраз.

Помогнете му на Дедо Мраз - проверете кои подароци можете да ги купите во трговскиот центар Рамстор, или испратете го во Проект среќа.