Секој кој што сака да учествува на трката што се случува на 7-ми октомври може да купи километри  колку што сакаат да трчаат, при што сите собрани средства одат во СОС Детското село во Скопје.

Учесниците можат да изберат да купат од 1 до 10 км по цена од 1,63 Евра (100 денари). Покрај тоа, можете исто така да купите километри за една од неколкуте познати личности кои ќе учествуваат на трката, за шанса да се сретнат и да се трчаат со овие познати лица. Познати личности се познати македонски актери, модели, професионални спортисти и пејачи. Регистрацијата може да се најде тука.

Алтернатива за оние кои сакаат да дадат поддршка без да трчаат е опција за купување популарна dry-fit маица за 1,63 евра (100 денари).

SOS Детското село е добро познат и успешен проект низ целиот регион, кој им обезбедува на децата без родителска грижа алтернативен тип на дом.

Секој километар прави мал чекор во поддршката на децата во SOS Village - затоа осигурајте се дека ќе се регистрирате и поддржете ја оваа цел.