Support to marginalized groups | Giving Balkans

Filantropia në lajme

Gjatë muajit prill, për nder të Ditës Botërore të Autizmit e cila shënohet me 2 prill, komunitetet bashkohen për të hedhur dritë mbi pikat e forta dhe sfidat unike të individëve me autizëm, duke theksuar nevojën për mbështetje të përshtatur dhe përpjekje avokuese. Edhe në...

Lexo më shumë

Në çdo komunitet, vendosja në rend të parë e mbështetjes për personat me aftësi të kufizuara ka kuptim të thellë pasi që reflekton përkushtimin ndaj gjithëpërfshirjes dhe fuqizimit. Ky përkushtim shkon përtej detyrës morale; shërben si element thelbësor i një shoqërie të...

Lexo më shumë

Për të shënuar Ditën Botërore të Urisë (16 Tetor), punonjësit e OKTA-s vendosën të heqin dorë nga kuponat e tyre të përditshëm ushqimor, dhe në vend të kësaj të mbledhin këto para për Kryqin e Kuq të Maqedonisë. Organizata do të përdorë donacionin për të siguruar 280...

Lexo më shumë

Filomena nga Zadari ka postuar kohët e fundit në një grup në Facebook se ajo do të donte t'i dhuronte makinën e saj një familjeje që kishte nevojë për një. Përfundimisht, Opel Corsa e saj shkoi në familjen e një nënë të vetme prej katër vetësh, nga Spliti.

Lexo më shumë

Më 9 shtator, Dubrovniku ishte një nga 74 qytete evropiane për të organizuar një shëtitje të Bankës së Grave - një ngjarje globale për mbledhjen e fondeve për të mbështetur gratë në vendet në zhvillim. Ngjarja në Dubrovnik solli numrin e dytë më të lartë të...

Lexo më shumë

Dita botërore e refugjatëve shënon më 20 qershor. Për këtë rast, më 14 qershor, një shfaqje e pazakontë e shfaqjes teatrore "Hirushja" u zhvillua në Beograd. Fëmijët refugjatë nga Strehimorja në Kikindë përgatitën dhe luajtën këtë pjesë, tërësisht në gjuhën serbe.

Lexo më shumë

Javën e kaluar, Qendra për Integrimin e të Rinjve ka hapur kafenenë e parë në Beograd, Serbi ( Rr. Gospodar Jovanova nr. 46) e cila mbështet adoleshentët nga strehimoret. Atyre do të ju sigurohet trajnim adekuat për banakierë dhe kamarierë dhe gjithashtu me mundësinë për tu punësuar.

Lexo më shumë

Ky donacion është vazhdim i mbështetjes shumëvjeçare të kompanisë për Qendrën për mbrojtjen e foshnjave, fëmijëve dhe të rinjve dhe u prezantua më 20 nëntor, Dita e Fëmijëve, me argëtim të veçantë dhe një shfaqje magjistari për fëmijët që jetojnë në këtë Qendër.

 

Lexo më shumë