Blog | Giving Balkans

Blog

Fabrika për prodhimin e letrës “Freesia” është e vetmja në rajon me mision punësimin e personave me aftësi të kufizuara. E themeluar më 19 maj 2023 dhe më një staf aktual prej 10 të punësuarve, kjo fabrikë prodhon letër kuzhine dhe tualeti, të cilat shiten në rreth 950  pika në të gjithë Kosovën.

Drejtori i fabrikës, Endrit Rexhaj, thotë se “Freesia” është themeluar nga Fondacioni Golden Eagle dhe se i gjithë procesi ka zgjatur pothuajse dy vite.

Lexo më shumë

Prilli, muaji që mban Ditën e Veprave të Mira, një ditë globale vjetore e cila festohet që nga viti 2007, shërben si një përkujtues i fuqishëm i ndikimit që individët dhe organizatat mund të sjellin nëpërmjet veprave të mirësisë. Në Kosovë, fryma e bujarisë lulëzon me organizatat jofitimprurëse vendore, diasporën dhe donatorët tjerë bujarë, me një punë të palodhshme për të përmirësuar aspekte të ndryshme të komuniteteve tona.

Lexo më shumë

Në një botë ku inovacioni është kyç për të çliruar (shfrytëzuar) potencialin e plotë të gjeneratës së ardhshme, paramendoni nëse çdo fëmijë do të kishte njohuritë dhe mjetet për të shkëlqyer përmes të mësuarit praktik. Ky artikull thellohet në historinë e Kosova Makers League (KML), e cila është një platformë arsimore joformale, si dhe në misionin e saj për ta transformuar arsimin në Kosovë përmes një iniciative inovative. Ndër programet kryesore të saj është gara më e madhe e robotikës në Kosovë, ku marrin pjesë fëmijët e moshës 6 deri në 15 vjeç nga shkollat fillore dhe institucionet e tjera arsimore. Rrjedhimisht, ambicia kryesore e KML-së është t'i sigurojë çdo fëmije në Kosovë qasje në arsimimin e robotikës përmes fushatës "Një robot për çdo fëmijë".

Lexo më shumë